Parket "ontkracht geruchten": lijkschouwing toont geen bloedsporen of breuken aan op lichaam van man die stierf tijdens huisuitzetting

Moïse 'Lamine' Bangoura.
Hans Verbeke Moïse 'Lamine' Bangoura.
Het lichaam van Moïse ‘Lamine’ Bangoura, de 27-jarige man die vorige week maandag in Roeselare om het leven kwam toen hij door een deurwaarder en de politie omwille van een grote huurachterstal uit zijn huurwoning werd gezet, vertoont geen bloedsporen of breuken. Dat stelt het Kortrijkse parket vandaag in een mededeling.

“De geruchten die daarover de ronde doen, worden niet bevestigd door de resultaten van de autopsie”, klinkt het. De 27-jarige man was bijzonder agressief tijdens de uitzetting. Omdat hij niet voor rede vatbaar was, moest hij door de politie worden overmeesterd. Kort nadat hij was geboeid, zakte hij plots ineen en overleed ter plaatse. 

Vrienden en familie zijn er van overtuigd dat zinloos politiegeweld het leven heeft gekost van Lamine. In dat verband willen ze trouwens komende zaterdag in Roeselare een protestmars organiseren, tegen politiegeweld en voor gerechtigheid in het dossier van Lamine. Mensen uit de entourage van de familie verspreiden al een tijdje dat het lichaam van Lamine bloedsporen vertoont aan het hoofd, een beschadigde oogkas en een gebroken arm. Het parket weerlegt dat nu dus formeel. 

“Het geheim van het onderzoek belet ons om in te gaan op de resultaten van de lijkschouwing maar de geruchten zijn onjuist en moeten ontkracht worden”, zegt woordvoerder Tom Janssens. “Een gespecialiseerde toezichtsdienst verricht grondig onderzoek naar wat zich in de woning heeft voorgedaan. Daarbij zal in eerste instantie minutieus nagegaan worden wat er zich heeft voorgedaan en wie welke handelingen heeft gesteld. Alle personen die aanwezig waren, worden verhoord. Ook zal nagegaan worden welke de voorschriften zijn die voor de politie gelden bij hun optreden in dergelijke gevallen en uiteindelijk zal ook nagegaan worden of dit optreden op elk punt strookt met die voorschriften. De partijen in het dossier zullen overeenkomstig de wettelijke voorschriften inzage kunnen vragen in het dossier om aldus de voortgang in het onderzoek te kunnen opvolgen.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manten Kalle

  Politie zou beter klacht neerleggen tegen al diegenen die valse geruchten hebben verspreid.

 • Jacky Dhondt

  Weet iemand de hele waarheid ?

 • Godfrey Vaes

  Hij en hij alleen is de schuldige. Hartaanval wegens te furieus. Eerst maanden weigeren de huur te betalen en dan ook nog eens weigeren om de woning vrijwillig te verlaten....

 • Thomas Buick

  De beste mens had/kon zijn rekeningen minstens een half jaar niet betalen en werd dan zo kwaad worden dat hij een hartaanval kreeg. Dat moge duidelijk zijn. Geen zin dit op de politie proberen te schuiven nog om hem het slachtoffer te noemen (tenzij van zijn eigen daden/gedrag). Als je uit het huis gezet moet worden heb je meer dan één keer niet betaald en met alle vangnetten in dit land....

 • Freddy Gillis

  Indien men niet voldoet aan de overeen gekomen voorwaarden in het huurcontract vervallen de rechten vd huurder.