Parket onderzoekt oorzaak van treinongeval in Voeren

BELGA
Het parket van Tongeren voert momenteel een onderzoek naar het treinongeval van dinsdagochtend in Remersdaal bij Voeren, waar twee goederentreinen met oud ijzer en auto's op elkaar botsten. Het gerecht heeft de zwarte dozen in beslag genomen. Die zullen uitgelezen worden.

Er zijn ook gegevens opgevraagd bij het seinhuis in Visé (Wezet). Een verkeersdeskundige, aangesteld door het parket, en de spoorwegpolitie zullen alle elementen bekijken en de exacte oorzaak van de aanrijding proberen achterhalen. Ook de verklaringen van de betrokken treinbestuurders en de analyse van een aantal in beslag genomen voorwerpen zullen een rol spelen.

Het parket liet weten dat het momenteel nog te vroeg is om definitief uitsluitsel te geven over de oorzaak van het treinongeval. Bij het ongeval vielen geen gewonden, maar er was wel materiële schade.

Economische schade was er ook, want het ongeval gebeurde op een zeer belangrijke goederentreinverbinding op de Montzen-route tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied, waar dagelijks honderd treinen passeren.