Parket onderzoekt mogelijk verdachte brand in Balen

Afgelopen nacht zijn in een opslagplaats in Balen twee wagens volledig uitgebrand. Een zaaimachine liep schade op. Het parket heeft een deskundige ter plaatse gestuurd om te onderzoeken of het om een brandstichting gaat, laat de lokale politie weten.

Vannacht om 1.20 u ontvingen de hulpdiensten melding van een brand in een schuur in Breden Els, Balen. Twee oude personenwagens waren volledig vernield, een zaaimachine en de schuur zelf liepen zware schade op. Een deskundige van het parket zal onderzoeken wat de oorzaak van de brand is, de eigenaar van de schuur zei aan VRT dat de twee auto's in brand werden gestoken.

Begin juli vroeg de politie van Balen-Dessel-Mol al aan de inwoners om alert te zijn voor een mogelijke pyromaan die in de politiezone actief is. Sinds eind mei zijn er al een tiental verdachte branden geweest die mogelijk zijn aangestoken door een en dezelfde persoon.

VTM Nieuws1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Kokken

    En áls ze hem ooit al vinden en oppakken, dan staat één of andere halve zool bij het gerecht onmiddellijk klaar om hem "onder strenge voorwaarden" terug los te laten...