Parket onderzoekt mogelijk geval van kindermishandeling in school Zellik

Getty Images/iStockphoto
Het parket van Halle-Vilvoorde is een onderzoek gestart naar aanleiding van de ontdekking door een kleuterjuf van bloed in de pamper van een kind. Dat meldde parketwoordvoerster Carol Vercarre gisteren. Het zal dixit Vercarre "echter nog even duren voor we weten wat de oorzaak is". 

Volgens een anonieme tekst die op sociale media circuleert, deden de feiten zich afgelopen maandag voor in de school Vijverbeek in Zellik. Het zou gaan om een kind van 2,5 jaar.

Volgens de anonieme tekst werd de moeder van het kind bij het afhalen door een personeelslid van de school verwittigd dat er zich wat bloed in de pamper bevond, maar bleek bij aankomst thuis dat het kind veel meer bloed verloren had. Op spoedgevallen kreeg de vrouw van de artsen vervolgens te horen dat het kind mishandeld werd. Nog volgens de tekst zouden de school en de politie weigeren om de vrouw meer uitleg te verschaffen omdat ze geen Nederlands praat.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emile De Smedt

  Eigenaardig geval,personeelslid verwittigde moeder voor bloed in pamper.Plots taalprobleem en onderzoek.Als er dan mishandeling is gebeurd waar en door wie of andere oorzaak.Is op zich al verdacht en mogelijks andere uitleg.

 • Emi De graeve

  mijn gedacht : kindjes van 2,5 horen nog helemaal niet op school. Dat is enkel goed voor de cijfers van onze tewerkstelling en de pharma industrie.

 • Filiep Lapeire

  Een tolk en een gratis top advocaat zijn enkel voor criminelen weggelegd, slachtoffers blijven in de kou staan en hebben blijkbaar geen rechten.

 • pat coens

  het is niet dat de vrouw geen nederlands praat dat ze geen uitleg moeten geven ,waar zit kind en gezin? dit moet uitgespit worden en die vrouw en het kind begeleiding

 • lut vanhyfte

  Ouders mogen tenminste eisen dat hun oogappels zo goed mogelijk beschermd worden tegen gelegenheidsmisbruikers. In democratische landen moest iedereen die met kinderen omgaat verplicht een bodycam dragen, ouders zouden dan ten allen tijde mogen vragen om via een gesloten circuit te kijken hoe weerloos onmondige baby's en peutertjes behandeld worden door verzorgers, volledige transparantie als 't over kinderwelzijn gaat!