Parket onderzoekt brandstichting bij dodelijk drama in Beringen

Twee brandweermannen kwamen gisteren om het leven bij een hevige brand in Beringen.
BELGA Twee brandweermannen kwamen gisteren om het leven bij een hevige brand in Beringen.
In Beringen kwamen gisteren twee brandweermannen om het leven bij een hevige brand in een leegstaand pand. Tijdens de interventie raakten ook vier brandweermannen gewond. Er zijn geen aanwijzingen dat een technisch defect de brand veroorzaakte, zo stelt het parket Limburg. Momenteel wordt onderzocht of het om brandstichting gaat. 

“Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat een technisch defect aan de oorzaak van de brand zou liggen. Voorlopig zijn er vermoedens van een menselijke tussenkomst. Het onderzoek zal in dat geval moeten aanwijzen of het al dan niet om een opzettelijke tussenkomst gaat”, zegt Pieter Strauven van het Limburgse parket.

“Deze namiddag omstreeks 14 uur hebben de deskundigen in opdracht van het parket Limburg hun werkzaamheden verdergezet”, klinkt het. Het labo van de federale gerechtelijke politie, de branddeskundige, een brandhaarddetectiehond en een deskundige met een 3D-scan kwamen ter plaatse.

In het verleden waren er al brandjes in het leegstaand gebouw aan de Koolmijnlaan in Beringen. “De politie trof er wel eens personen aan. Het gaat echter om een onbewoond pand”, vertelde de burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V) gisteren. 

Behalve de twee dodelijke slachtoffers raakten gisteren vier brandweermannen gewond, van wie eentje nog zwaargewond in Leuven gehospitaliseerd is.

Bekijk ook:
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Hopelijk zoekt het parket dit grondig uit, er zijn teveel toevalligheden in het spel zoals de buren iemand hebben zien wegvluchten

 • Jef Scheers

  Uiteraard is dat brandstichting. Een leegstand pand... Dan is de elektriciteit en de gas afgesloten. Anders moet je sowieso de vaste kosten betalen wat de meters betreffen. Wel Tom Araya,uw kot laten affikken tot op de grond is veel goedkoper dan het te laten slopen. En je strijkt nog verzekeringsgeld op. Dus uw redenering kan wel eens waarheid zijn...

 • Francis Potters

  Mss eens verzekeringsfraude bekijken ?

 • Guy Van Severen

  Wat is dat daar voor een stinkend zaakje !!!!

 • Rik Verthe

  Als het om brandstichting gaat keur ik direct zekers niet goed Maar is er plaats voorzien voor deze mensen die het pand kraken vaak geen plaats bv in nachtopvang