Parket onderzoekt anti-Joodse gezangen tijdens Beerschot-Antwerp

Jambon veroordeelt antisemitisme en racisme in stadions

Belga
Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart naar de antisemitische gezangen en spandoeken tijdens de derby tussen Beerschot-Wilrijk en Antwerp van afgelopen zondag. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd in de Kamer. "Antisemitisme en racisme zijn verwerpelijk", klonk het.

Na de wedstrijd werden 29 mensen opgepakt. De raadkamer van Antwerpen heeft de aanhouding van zes mensen verlengd. Zij worden verdacht van slagen en verwondingen, bendevorming en deelname aan een privémilitie. Een spandoek met een doorkruiste davidster en anti-joodse gezangen zorgden ook voor ophef. De Pro League riep Beerschot tot de orde en vraagt maatregelen om herhalingen te voorkomen.

Als er iets in Brussel gebeurt, reageert u veel sneller dan wanneer er iets in Antwerpen gebeurt.

Eric Thiébaut (PS)

"Ik was vooral verbaasd over het uitblijven van een reactie vanuit de regering", zei PS-Kamerlid Eric Thiébaut. "Als er iets in Brussel gebeurt, reageert u veel sneller dan wanneer er iets in Antwerpen gebeurt." Minister Jambon zei dat het parket van Antwerpen een onderzoek is gestart. Hij hoopt dat de herriestokers gestraft zullen worden. "Er is geen plaats voor antisemitisme en racisme in voetbalstadions", stelde hij nog.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).
BELGA Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stavros kanakaris

  Ook volkssport, Bart?

 • guido vermeyen

  Politie heeft nu plots tijd, geef maar eens een diefstal aan van je fiets..ze heffen niet eens hun benen van hun bureau.

 • Gerard Braeckmans

  luc van der maelen, wat je daar neerpent is gewoon walgelijk.

 • Ivo Torfs

  Wie is er nu weer op zijn teen getrapt ?

 • Frans Dedokker

  Ja dat is zeker prioriteit in antwerpen he..