Parket: "Niet zeker of verkeersagressie aan basis lag van ongeval in Vrasene"

Het is nog niet duidelijk of het verkeersongeval zaterdagavond op de E34 in Vrasene waarbij een tweejarige peuter zwaargewond raakte, een geval van verkeersagressie was. Dat zegt het parket van Dendermonde. "Volgens de verkeersdeskundige was er geen aanrijding tussen de wagen van de slachtoffers en een ander voertuig", zegt parketwoordvoerster Kristine De Beule. Een tip naar de mogelijke bestuurder van het andere voertuig leverde voorlopig niets op.

De wagen met vier inzittenden belandde via de berm op de lagergelegen parallelweg. Een meisje van twee jaar oud en haar moeder werden uit de wagen geslingerd en raakten zwaargewond. De 7-jarige dochter zat gekneld op de achterbank en raakte ook gewond.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen was er geen sprake van overdreven snelheid of alcoholintoxicatie bij de vader, die het voertuig bestuurde. De man verklaarde dat een BMW zijn wagen raakte en van de baan reed omdat hij te traag zou ingevoegd hebben na een inhaalmanoeuvre. "De verkeersdeskundige heeft het voertuig onderzocht en heeft geen sporen kunnen vaststellen van een aanrijding. Er werden geen sporen van lak van het andere voertuig aangetroffen", zegt parketwoordvoerster De Beule.

Het parket gaat uit van vluchtmisdrijf van de bestuurder van de BMW, maar zegt dat de kans klein is dat de bestuurder kan opgespoord worden.