Parket in beroep tegen vrijspraak zeven oud-bestuursleden Publifin

Archiefbeeld, Publifin-affaire.
belga Archiefbeeld, Publifin-affaire.
Het parket is gisteren in beroep gegaan tegen de vrijspraak van zeven voormalige leden van de raad van bestuur van Publifin. Dat zegt Christian De Valkeneer, de Luikse procureur-generaal, vandaag aan Sudinfo. De zeven waren op 19 december vrijgesproken - ze waren beschuldigd van belangenneming en verduistering in het uitoefenen van een openbare functie.

Georges Pire, André Denis, Jean-Marie Gillon, Robert Botterman, Pol Guillaume, Pierre Stassart en Catherine Maas stonden terecht in het kader van het Publifin-schandaal dat in 2016 uitbarstte. Toen kwam aan het licht dat comitéleden van de Luikse intercommunale Publifin betaald werden voor vergaderingen waaraan ze niet of weinig deelnamen.

De beklaagden behoorden niet tot deze sectorcomités, maar waren lid van de raad van bestuur van Publifin bij hun oprichting in 2013, en zes van hen werden in 2015 bevestigd.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frank Vekemans

    ons kent ons nietwaar en dat zeker bij de PS de onkreukbaren volgens Magnette

  • Paul Boutsen

    Ons kent ons in het Waalse gerecht. En met dit soort mensen wil OVLD in een coalitie stappen?