Parket ging zonder succes in beroep: twintiger die politie in Borgerhout aanviel vrijgelaten onder voorwaarden

-
RV -
Oilid D. (20), een verdachte van bij de onlusten op de Turnhoutsebaan begin september, wordt voorwaardelijk in vrijheid gesteld. De raadkamer wilde hem eerder vrijlaten, maar het parket ging, zonder succes, in beroep.

Begin september wilde de politie een op de Turnhoutsebaan gevaarlijk rijdende vrouw controleren. De inspecteurs werden daarbij door verschillende omstaanders belaagd. Nadien werd met camerabeelden geprobeerd amokmakers te identificeren. Oilid D. was de eerste die werd gearresteerd. Hij zou een van de inspecteurs een harde trap in het kruis hebben gegeven en zou ook met een projectiel hebben gegooid, maar hijzelf ontkent dat.

De raadkamer wilde hem in oktober voorwaardelijk vrijlaten, maar het parket tekende beroep aan. Daardoor moest de verdachte in de cel blijven en was het aan de kamer van inbeschuldigingstelling om de vrijlating te bekijken.
Vandaag viel de beslissing. "Het hoger beroep van het openbaar ministerie werd afgewezen. De beslissing van de raadkamer - de invrijheidstelling onder voorwaarden - blijft behouden", klinkt het bij het parket van het hof van beroep.

Oilid D. moet dus worden vrijgelaten, al mag hij geen contact zoeken of hebben met andere verdachten, heeft hij een avondklok en mag hij zich niet op de Turnhoutsebaan vertonen.
40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • edwin Lauwereins

  Wanneer gaan hier eens politiekers opstaan met kloten aan hun lijf. Onze Westerse samenleving staat op de rand van de afgrond.

 • Maurice De Leu

  Antwoorden in het stemhokje is het enige wapen dat we hebben tegen leiders die niets doen voor onze veiligheid

 • Francois Van Mol

  De duivel danst !! weer in de grote poppenkast van justitie.

 • Guy Soetewey

  Maar de mi ister werkt hard. De vraag is aan wat zeker niet justitie.

 • Eric Van den Bergh

  Zijn die rechters, raadkamer, ook links? Of worden ze misschien bedreigd?