Parket eist celstraf voor PS-politicus José Happart vanwege corruptie

 PS-politicus José Happart zou zijn invloed hebben gebruikt om ondernemers te bevoordelen. Die zouden in ruil een vriendin van Happart hebben geholpen bij de bouw van een huis aan bodemprijzen.
BELGA PS-politicus José Happart zou zijn invloed hebben gebruikt om ondernemers te bevoordelen. Die zouden in ruil een vriendin van Happart hebben geholpen bij de bouw van een huis aan bodemprijzen.
Het parket heeft dinsdag in de correctionele rechtbank van Luik een celstraf van 20 maanden geëist voor PS-politicus José Happart, die vervolgd wordt voor corruptie en ongeoorloofde beïnvloeding.

Happart zou zijn invloed als voorzitter van de luchthaven van Luik hebben gebruikt om ondernemers te bevoordelen. Die zouden in ruil een vriendin van Happart hebben geholpen bij de bouw van een huis aan bodemprijzen.

Het parket eiste 20 maanden cel voor Happart en celstraffen van 8, 12 en nog eens 12 maanden voor drie andere betrokkenen in het onderzoek. Daarnaast wil het parket dat 73.000 euro van Happart in beslag wordt genomen, 68.000 euro van de vriendin van de politicus en 300.000 euro van een ondernemer.

Happart betwist de feiten en weigerde, in tegenstelling tot andere beklaagden in de zaak, om een minnelijke schikking te betalen.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Van den Bergh

  PS...het stopt nooit die cooruptie

 • Berthie Gijsen

  Al die politici zijn zakkenvullers .Graaien is het enige wat ze kunnen.

 • jack vandenhende

  En waar zijn al die zelfgenoemde correcte linksen zoals Faes , Ooijen en Co , die dagelijks pure onzin plaatsen over NVA . Zij zijn altijd opvallend afwezig wanneer er weer een wekelijks schandaal uitkomt over hun geliefde Parti Schandaleus , en wanneer het over hun geliefde PS politiekers die meer poen pakken dan alle andere samen , dan zijn zij ook oorverdovend stil .

 • Raphaël Defour

  Dat de PS met een paternoster van dergelijk financieel gesjoemel nog kiezers heeft in Wallonië lijkt mij enkel mogelijk omdat zij nog steeds de toegang sleutel op het deksel van de honingpotten mede controleren.

 • Roger Janssens

  In Wallonië, met een ongetwijfeld door de ps benoemde rechter, dan heb ik geen glazen bol nodig om de uitslag te voorspellen. En dan verbaast zijn als de mensen anti-politiek worden