Parket bevestigt vondst van lichaam in parkvijver: wellicht moeder van de drie kinderen die gisteren gered werden

Politie en de civiele bescherming tijdens de zoektocht naar de vrouw vandaag.
BELGA Politie en de civiele bescherming tijdens de zoektocht naar de vrouw vandaag.
In een vijver in het Louise-Mariepark in Namen is vandaag een lichaam aangetroffen. Het betreft wellicht de moeder van de drie kinderen die gisterenavond door voorbijgangers uit het water konden worden gered, terwijl de mama zou geweigerd hebben naar de oever terug te keren. Het parket van Namen opende eerder vandaag - toen de vrouw nog vermist was - een onderzoek naar drievoudige moordpoging. Nu het lichaam is gevonden, dooft de gerechtelijke procedure uit.

Rond 19 uur gisterenavond hoorden twee jongeren plots kinderen roepen. De twee gingen kijken bij de vijver in het park. "Daar zagen ze een kind dat levenloos in het water leek te liggen, samen met een vrouw met een kind in de armen. Een derde kind bevond zich op de oever", zegt Charlotte Fosseur van het parket.

Een van de twee getuigen dook in het water om het eerste kind te helpen. Daarna kon hij ook het tweede kind van bij de moeder meenemen. De vrouw zou geweigerd hebben om naar de oever terug te keren. Een voorbijganger voerde een hartmassage uit bij een van de kinderen. De drie kinderen, geboren in 2013, 2015 en 2016, verkeren niet in levensgevaar.

De vrouw kon niet meteen worden teruggevonden, vandaag ging de zoektocht verder. Er werd niet uitgesloten dat zij uit het water was gegaan en het park had verlaten. Bijgevolg werd een onderzoek naar drievoudige moordpoging ingesteld. Vanmiddag liet het parket weten dat er een lichaam is aangetroffen in de vijver. Het betreft wellicht de vermiste moeder.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.