Parket bevestigt: lichaam in Samber is man die samen met echtgenote zes kinderen achterliet

Shujaat Yawary en Kauhsar Hussain.
RV Shujaat Yawary en Kauhsar Hussain.
Het lichaam dat gisterenmiddag uit de Samber is gehaald, is wel degelijk dat van Shujaat Yawary, de man van het koppel dat drie weken geleden spoorloos verdween in het Waalse Carnières. Dat bevestigt het parket van Charleroi. Het lichaam lag al enkele dagen in het water. De vrouw van het koppel, dat zijn zes kinderen achter liet, is nog steeds vermist.

Yawari was samen met zijn vrouw Kauhsar Hussain sinds 26 december vermist. Ze waren die donderdag met hun bestelwagen vertrokken, hun zes kinderen hadden ze thuis achtergelaten.

Gisteren rond 16.30 uur merkte een voorbijganger in de buurt van de vroegere Solvay-fabriek in Couillet een lichaam op in het water. Volgens hem ging het om “een man met zwart haar”. Een woordvoerder van de brandweer liet weten dat het lichaam “verschillende dagen in het water gelegen heeft. Vanmorgen werd een lijkschouwing uitgevoerd op het lichaam.

De bestelwagen van Yawary en Hussain werd enkele uren na hun verdwijning al teruggevonden op een verlaten terrein van een betonproducent, op enkele kilometers van de plek waar het lijk gisteren opgevist werd. De motor van de witte Volkswagen Transporter draaide nog, de lichten brandden en de portieren stonden open. 

In het huis en de camionette zouden speurders bloedsporen gevonden hebben. Volgens de oudste dochter had haar vader vooraf gezegd “dat ze hen wellicht nooit meer zou zien”.

“Maar ik ben er hoe dan ook héél zeker van dat hij hen nooit vrijwillig zou achterlaten”, aldus Shujaats zus. “Mijn broer hield zielsveel van zijn kinderen. Hij is een echte familieman, een liefhebbende vader. Hij wilde zijn hele leven niets liever dan een groot gezin.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Vriends

  Daar is veel meer gebeurt dan wij weten .

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Bloedsporen. Moord en zelfmoord ?

 • MYRTHE PASS

  Het lichaam lag, volgens de brandweer, al enkele dagen in het water. Volgens mij lag hij al in het water, vanaf het moment dat hij vermist was. Hij had aan zijn oudste dochter ook gezegd, dat zij haar vader wellicht niet meer zou terug zien. Hij nam dus afscheid van zijn oudste dochter. Men spreekt over bloedsporen. Ik heb de indruk dat de man zijn vrouw vermoordde en daarna zichzelf van het leven beroofde. Gelukkig bleven bij dit gezinsdrama de kinderen gespaard!

 • Ruud Roeders

  Waarom doet iemand dit ? Ongelooflijk.

 • Elisa deJong

  Lieve kinderen had hij, reden om te leven... er is altijd een oplossing... waarom geen hulp gezocht.. sterkte voor de kinderen