Pardon, Elon Musk. Het Gravensteen is wel van ons!

Reuters, Twitter
De Gentenaars zullen er niet rouwig om zijn: Elon Musk die zich even het Gravensteen toe-eigent en zo Gent wereldwijd promoot.

Creatieve duizendpoot Elon Musk is naast Teslabaas en SpaceX-oprichter ook de eigenaar van The Boring Company, bekend van het baanbrekende tunnelsysteem om files te omzeilen. Na eerdere gimmicks zoals vlammenwerpers lijkt The Boring Company opnieuw gekke plannen te hebben om extra fondsen binnen te rijven. 

Deze keer is sprake van een productlijn van ‘DIY uitkijktorens’. “Fortnite in het echt”, klinkt het. Om daar extra buzz rond te genereren, is de nodige animatie wel op zijn plaats. Denk aan een uitkijktoren met een ridder erop die in Monty Python-stijl mensen beledigingen toeroept met een Frans accent. 

Zo klonk het deze week toch in een vacature-oproep van Musk op Twitter.
 Na de oproep creëerde de ondernemer nog wat extra animo voor de vacature met een foto van een kasteel. “Het is niet veel, maar het is van ons”, schreef hij erbij. Ho maar, wacht even. Is dat niet het Gravensteen in ons Belgische Gent? 

Al snel gaf Musk grappend toe dat er iets niet klopte. “Um, dat is niet ons kasteel”, schreef hij wat later. “Ik vond gewoon een foto op het internet.”

De stad Gent liet de coup niet zomaar passeren. “Dit kasteel is nog steeds van ons”, reageerde de stad in een tweet. “We hebben een gigantische katapult en een eindeloze voorraad vee om het te verdedigen. Maar als je eens wil langskomen voor een middeleeuws bezoekje of een drankje, dan ben je heel welkom.” “Kom voor het kasteel, blijf voor het bier”, schreef een andere Gentenaar. 

En zo staat Gent maar mooi weer eens in de kijker. Merci, Elon Musk.

Bekijk ook:

Elon Musk deelt unieke blik in zijn tunnel onder Los Angeles
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Ik moet mijn eigendomsakten eens nakijken !

 • Eida Lam

  Musk is een grapjas en een brilliant man, als er één mens is waar ik naar opkijk is het toch wel Musk.

 • Noel Eyckmans

  Het Gravensteen is van de Gentenaars

 • Jens van den Broeck

  Het kasteel van de graaf van Vlaanderen gepromoot, een mooi stukje Vlaamse geschiedenis. Dat heeft België niet.

 • Jean De Nonancourt

  Het Gravensteen is voorlopig van ene Termont en binnenkort van ene Watteeuw of Declercq. Voorlopig blijf je er dus van af maar ooit komt het misschien wel te koop. Bij echte interesse...vraag naar ene Verhofstadt, heeft héél wat ervaring terzake en is momenteel zelfs op Europees niveau bezig. Succes!