Papa knijpt keel van dochtertje (4) dicht omdat ze niet stopt met huilen na vergeten knuffelbeer

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in Kortrijk een jaar cel geëist voor D.H. (32), die er terechtstaat voor zware slagen aan zijn vierjarige dochtertje. Toen de vader van de kleuter in september vorig jaar het kind afzette bij zijn ex-partner leek er niets aan de hand. Maar toen zij het meisje een badje wilde geven, merkte ze grote bloeduitstortingen op.

Op 17 september 2016 kwamen het meisje van 4,5 jaar en haar broertje terug bij hun moeder, na een weekend bij papa. De vrouw wilde haar dochtertje in bad steken en merkte heel wat blauwe plekken op. Ze ging daarop naar de spoeddienst waar er ernstige verwondingen werden vastgesteld. "Het meisje had zelfs spikkeltjes in haar ogen. Dat kan volgens de deskundige enkel het gevolg zijn van wurghandelingen. Beklaagde heeft dus de keel van zijn bloedeigen kind dichtgeknepen", zei de advocaat van de burgerlijke partij verontwaardigd.

"Het meisje had zelfs spikkeltjes in haar ogen. Dat kan volgens de deskundige enkel het gevolg zijn van wurghandelingen. Beklaagde heeft dus de keel van zijn bloedeigen kind dichtgeknepen"

Knuffelbeer

Dat weekend had het dochtertje haar knuffelbeer niet bij. Toen D.H. haar te slapen wilde leggen rond 21 uur, kon hij het kindje niet kalmeren met een andere knuffel. Aanvankelijk bekende de man enkel dat hij zijn dochter een tik gaf en dat ze daardoor tegen een kast viel. Na confrontatie met het verslag van de deskundige en het audiovisueel verhoor van het meisje wijzigde hij die verklaring. Hij had haar bij de keel gegrepen. Toen ze was blijven tegenpruttelen, had hij haar geslagen op de wang en op de poep. Vervolgens was ze tegen de kast gevallen.

Getraumatiseerd

Het kindje is getraumatiseerd door de feiten en vertoont gedragsproblemen op school. Ze gaat maandelijks langs bij een kinderpsycholoog. De moeder vraagt 5.000 euro morele schadevergoeding. Voor het kind wordt er 12.500 euro provisioneel en de aanstelling van een deskundige gevraagd. Momenteel geldt een contactverbod, dat de burgerlijke partij ook in het vonnis wil laten opleggen.

"Het is wel degelijk een vader die moeite doet voor zijn kinderen en belang aan hen hecht"

"Vlaag van wilde razernij"

"Mijn cliënt heeft gehandeld in een vlaag van wilde razernij", zegt de advocaat van D.H. "Het is wel degelijk een vader die moeite doet voor zijn kinderen en belang aan hen hecht. Dat blijkt ook uit het feit dat hij die knuffelbeer zo belangrijk vond. Een contactverbod is hier niet de oplossing, wel het werken aan zijn lage frustratiedrempel. We vragen een straf met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden."

Het Openbaar Ministerie vordert een jaar cel, eventueel onder voorwaarden. "Je kind had dood kunnen zijn, was ze slecht neergekomen", zei de strafrechter streng aan de vader. Ze doet morgen al uitspraak in deze zaak.