Panne bij NMBS legt ticketautomaten in heel het land een tijd plat

photo_news
De ticketautomaten van de NMBS werkten sinds 6 uur vanochtend in heel het land niet door een technisch probleem. Sinds 12.30 uur functioneren ze weer, meldt woordvoerder Dimitri Temmerman.

Reizigers konden wel nog tickets kopen via de website, de app en aan het loket. Wie een ticket moest kopen aan boord van de trein, kon dat doen aan het normale tarief. “We onderzoeken wat er aan de hand was”, aldus Temmerman.

De problemen met de ticketautomaten kwamen bovenop de hinder op het spoor door de extreme weersomstandigheden. Zo is sinds 10 uur het treinverkeer tussen Hamont en Mol en Mol en Hasselt onderbroken door de hitte. “Op die lijnen rijden er dieseltreinen en die kunnen oververhit geraken”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Ook tussen Antwerpen en Mol rijden er dieseltreinen, waardoor het treinverkeer op die lijn gisteren onderbroken werd. “Vandaag vervangen we die door elektrische treinen. Tussen Hamont en Mol en Mol en Hasselt kunnen we dat niet doen.” Reizigers kunnen gebruikmaken van een vervangbus.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lea Van Heybeeck

  Wat loopt toch alles goed bij de NMBS in Belgie! Meest verlieslatend bedrijf in Europa, toch blijven ze er maar geld van de belastingbetaler inpompen. De CEO? Wel die zit dag en na nacht onder de grond, want die doet niets zoals alle andere, alleen 1X per maand om hun geld op te halen, komt ze uit haar put.

 • Patrick Martens

  Problemen als het warm is en problemen als het koud is. Wie begrijpt het nog.

 • Dirk Pieters

  Geen probleem ik pak de auto, goedkoper, comfartabeler en je kan er tenminste op rekenen.

 • Loesje Vranken

  Altijd iets met die NMBS.

 • Petros Verschueren

  Mensen we zijn 2019, techno ten top