Paniek na enorme explosie in Zeebrugge blijkt onnodig: kraan gecontroleerd tot ontploffing gebracht

Mariën
Deze middag werd de omgeving van Zeebrugge opgeschrikt door een enorme explosie. Bij verschillende mensen brak meteen paniek uit. Zij dachten aan een gasontploffing, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. 

De luide knal kwam uit het havengebied waar een grote STS-kraan van 1.200 ton gecontroleerd werd gedynamiteerd. Dat zorgde voor indrukwekkende beelden waarbij de reuzekraan tegen de grond ging. De ontploffing en neervallen van de kraan was zo hevig dat ze zelfs tot in Blankenberge was te horen. In Lissewege voelden ze de grond naar eigen zeggen letterlijk daveren. Dat zorgde voor blaffende honden en wat schrik bij kleine kinderen. 

Uiteindelijk bleek de paniek nergens voor nodig. De actie was op voorhand aangekondigd, maar dat was blijkbaar niet tot bij iedereen geraakt. De politie van Blankenberge stelde via haar Facebookpagina iedereen snel gerust.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • oswald billiet

  Zo te zien is dat opblazen verkeerd berekend. Eigenlijk zinloos. Nu moeten ze toch met snijbranders tekeer gaan.

 • frieda schaut

  niet iedereen zit op facebook hoor, en uitgerekend op eondag terwijl veel mensen van een welverdiende rust genieten moest dit gebeuren!!

 • Rudi Winne

  Snijbranden of demonteren was te gevaarlijk. Sommige betweters denken van wel, maar hebben nog nooit zo een containerkraan van dichtbij gezien.

 • Chris Vandorpe

  Demonteren en snijbranden was te simpel zekers , enfin nu mogen ze het alsnog doen , maar de ingenieurkes hebben hun plezierke gehad he .

 • roland peeters

  Een metalen kraan " opblazen"?In normale landen worden die doorgebrand en ontmanteld.En dan nog op een zondag,zonder verwittigen,het kan niet gekker.