Pakkend afscheid van overleden dierenarts: 150 honden en hun baasjes vormen erehaag

De baasjes vormden een erehaag met hun honden.
Facebook De baasjes vormden een erehaag met hun honden.
Ongeveer 150 honden en hun baasjes hebben vanochtend op pakkende wijze afscheid genomen van dierenarts Vincent Radermaeker (51). Ze vormden een erehaag toen na de uitvaart de kist naar buiten werd gedragen.

"Een fantastische dierenarts. Zo waren er geen twee." Zo omschreven aanwezigen de overleden dierenarts. Radermaeker stierf vorige week op 51-jarige leeftijd. Zijn begrafenis vond deze ochtend plaats in Montsen, een dorpje bij Plombières, op ongeveer vijftien kilometer van de Nederlandse grens.

Een van de klanten van Rademaeker kwam op het idee om samen met andere klanten van de overleden vijftiger en hun huisdieren de uitvaart bij te wonen. Ze lanceerde daarvoor een oproep via sociale media en daar werd massaal gehoor aan gegeven. 

Zo'n 150 honden en hun baasjes verzamelden vanochtend aan de kerk in de Luikse plaats. Toen de kist naar buiten werd gedragen, vormden ze een erehaag. Een gebaar waar de nabestaanden van Rademaeker zichtbaar door ontroerd waren, schrijven de kranten van Sudpresse.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Didi Bellens

  super !!!!!

 • Brigitte Minten

  Een mooi gebaar voor de naaste familie . RIP .

 • Anis Elwertani

  Respect! RIP

 • Brenda Brems

  Hoe mooi is dit?

 • Ivan Gabriels

  Dierevrienden door en voor elkaar!Respect.