Pakkend afscheid van overleden dierenarts: 150 honden en hun baasjes vormen erehaag

De baasjes vormden een erehaag met hun honden.
Facebook De baasjes vormden een erehaag met hun honden.
Ongeveer 150 honden en hun baasjes hebben vanochtend op pakkende wijze afscheid genomen van dierenarts Vincent Radermaeker (51). Ze vormden een erehaag toen na de uitvaart de kist naar buiten werd gedragen.

"Een fantastische dierenarts. Zo waren er geen twee." Zo omschreven aanwezigen de overleden dierenarts. Radermaeker stierf vorige week op 51-jarige leeftijd. Zijn begrafenis vond deze ochtend plaats in Montsen, een dorpje bij Plombières, op ongeveer vijftien kilometer van de Nederlandse grens.

Een van de klanten van Rademaeker kwam op het idee om samen met andere klanten van de overleden vijftiger en hun huisdieren de uitvaart bij te wonen. Ze lanceerde daarvoor een oproep via sociale media en daar werd massaal gehoor aan gegeven. 

Zo'n 150 honden en hun baasjes verzamelden vanochtend aan de kerk in de Luikse plaats. Toen de kist naar buiten werd gedragen, vormden ze een erehaag. Een gebaar waar de nabestaanden van Rademaeker zichtbaar door ontroerd waren, schrijven de kranten van Sudpresse.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Didi Bellens

  super !!!!!

 • Brigitte Minten

  Een mooi gebaar voor de naaste familie . RIP .

 • Anis Elwertani

  Respect! RIP

 • Brenda Brems

  Hoe mooi is dit?

 • Ivan Gabriels

  Dierevrienden door en voor elkaar!Respect.