Pakjesbezorger halfdood geslagen en achtergelaten in Wetteren omdat hij "Afrikaan is"

De Van Cromphoutstraat.
Google Maps De Van Cromphoutstraat.
In Wetteren is afgelopen donderdag een pakjesbezorger in elkaar geslagen door een hem onbekende man. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het parket Oost-Vlaanderen. Volgens de advocaat van de man gaat het vermoedelijk om racistisch geweld.

De 44-jarige man was op ronde in Wetteren toen hij kort voor de middag in de Van Cromphoutstraat aangevallen werd door man die hij niet kende. Het slachtoffer kreeg klappen met een stomp voorwerp en raakte zwaargewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en ligt op intensieve zorgen met een schedelbreuk "en mogelijk blijvende hersenschade". Dat zegt zijn familie.

De lokale politie van Wetteren deed na de feiten op basis van een persoonsbeschrijving van de verdachte een oproep naar getuigen. Het ging om een man van 30 à 40 jaar oud, type bodybuilder, met een tatoeage in de nek. Er werd later een verdachte opgepakt en aangehouden op verdenking van poging doodslag. Hij riskeert een jarenlange gevangenisstraf.

Lafaard

Volgens Abderrahim Lahlali, de advocaat van de man, gaat het vermoedelijk om racistisch geweld. "De dader zou voor gelijkaardige feiten al bekendstaan in Wetteren. Wellicht had hij racistische motieven en is mijn cliënt alleen maar wegens zijn etnische afkomst bijna doodgeslagen. Wie zoiets doet en daarna zijn slachtoffer voor dood achterlaat, is een lafaard", zegt de advocaat in Het Nieuwsblad.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Zaur Suarez

  Iedereen verdien 2de kans

 • Bart Boenen

  De zachte aanpak van het gerecht "werkt" dus ook in de andere richting. Was bekend voor dit en dat maar loopt toch nog lekker vrij rond. Pak crapuul nu toch eens gewoon aan, eender welke kleur.

 • Hubert Wouters

  Racisten zijn gewoon uitschot. Racisme zegt meer over de racist dan over het slachtoffer ervan. Meer is daarover niet te zeggen.

 • Jan van Helmont

  Als die lafaard alle mensen met andere huidskleur moet aframmelen dan gaat hij veel werk hebben. Anno 2018 is de hele wereld veelkleurig geworden en dat zal zo blijven.

 • etienne vijverman

  welke wereld ????? niet te geloven en op klaar lichte dag !!!!!! waar gaat dit naar toe ?????