Pairi Daiza krijgt "grootste zonnepanelenparking ter wereld"

BELGA
Pairi Daiza gaat zijn nieuwe parking van 7.000 plaatsen voor 80 procent overdekken met zonnepanelen. “Het moet de grootste zonnepanelenparking ter wereld worden”, zegt de dierentuin in het Henegouwse Brugelette in een persbericht.

Pairi Daiza bouwt op 20 hectare velden ten noorden van de dierentuin een nieuwe parking. Zo komt er op de huidige parkeerterreinen ruimte om het park verder uit te breiden. 

De grondwerken voor de nieuwe parkeerplaatsen zijn al bezig en Pairi Daiza hoopt de nieuwe parkeerplaatsen in februari in gebruik te kunnen nemen. Op drukke dagen zullen nog eens 4.000 tot 5.000 extra plaatsen beschikbaar zijn op velden naast de parking.

Bovenop de nieuwe parking laat Pairi Daiza 62.750 zonnepanelen installeren, goed voor een vermogen van 20 MWc. Dat zou ruim voldoende stroom opleveren voor het park. Het teveel aan energie kan dienen om de elektrische auto's van bezoekers op te laden en er zal ook een deel opnieuw op het net gestuurd worden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jonny De Beule

    Coecke is wel rijk maar laat de gewone mens ook mee genieten