Pairi Daiza bekroond tot beste dierenpark van Europa, Walibi is beste pretpark van België

Tian Bao & Hao Hao in Pairi Daiza
pairi daiza Tian Bao & Hao Hao in Pairi Daiza
Pairi Daiza is voor het tweede jaar op rij in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards, beter bekend als de Oscars van de pretparken en dierenparken. Het Henegouwse park werd bekroond tot beste dierenpark van Europa. Ook Walibi Belgium ging naar huis met een felbegeerde prijs. Het pretpark werd verkozen tot beste pretpark van België.

Naast de hoofdprijs kaapte het dierenpark ook nog zes andere titels weg: beste dierentuin van België en Nederland, mooiste park van België, beste dierenverblijf met de “Bloementempel van de orang-oetans”, mooiste geboorte met de geboorte van orang-oetan Sungai, beste demonstratie met “het bad der olifanten” en beste restaurant met het oosterse buffetrestaurant Le Temple des Délices.

“De titelverlenging als beste dierentuin van Europa is bovenal een mooie bekroning voor de vele verzorgers, zoölogen, architecten, tuiniers en alle andere teams die van Pairi Daiza een referentie gemaakt hebben op vlak van dierenwelzijn en natuurbehoud. Pairi Daiza ziet deze nieuwe bekroning als de ultieme motivatie om het dit jaar nog straffer te doen”, reageert Mathieu Goedefroy, woordvoerder van het dierenpark.

Walibi voor tweede keer bekroond tot beste pretpark van België
Walibi Walibi voor tweede keer bekroond tot beste pretpark van België

Walibi bekroond tot beste pretpark van België

Walibi Belgium ging aan de haal met vier awards, waaronder het beste pretpark van België. Het Waverse park krijgt ook de titel van meest sensationele park van België. Met 160.000 bezoekers op dertien dagen tijd organiseert het pretpark “het beste halloweenevent van België”, volgens de jury van de Diamond ThemePark Awards. De in 2016 gebouwde splashcoaster Pulsar werd verkozen tot de beste nieuwe attractie ter wereld. 

De Diamond ThemePark Awards werden voor de negende keer uitgereikt. De prijs richt zich vooral op pretparken en dierenparken uit de Lage Landen, maar er zijn ook Europese categorieën. De prijzen werden uitgereikt op basis van de stemmen van 46.845 pretparkfans én een uitgebreide professionele jury.

Bekijk ook:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christelle Vandermaelen

    Para Daiza is een groot complex aan het bouwen voor ijsberen en er mag niet eens tegen betoogd worden ondanks dat dit niet goed is voor die beren. Maar ja beste park van europe... money rules the world.