Pairi Daiza bant plastic rietjes: voortaan enkel nog herbruikbare rietjes tegen betaling

Illustratiefoto.
Getty Images/iStockphoto Illustratiefoto.
Pairi Daiza bindt de strijd aan met wegwerpplastic. Om te beginnen biedt de dierentuin geen plastic rietjes meer aan vanaf april. In de plaats kunnen klanten wel een set van vier herbruikbare rietjes kopen. 

Vanaf de heropening op 6 april wordt geen enkel drankje in Pairi Daiza nog geserveerd met een rietje. Dat maakt het park zelf bekend op Facebook. Met de nieuwe maatregel worden bijna 500.000 rietjes per jaar uitgespaard. “Meer dan eens eindigen zij hun levenscyclus in de natuur, waar ze zware schade toebrengen aan fauna en flora”, klinkt het.

Bamboe 

Wel biedt de dierentuin vanaf de heropening een milieuvriendelijk alternatief aan in de vorm van bamboe rietjes. De rietjes zijn biologisch afbreekbaar, maar ook herbruikbaar. Een set van vier rietjes - inclusief een juten zakje en een schoonmaakstaafje - kost één euro en zal te koop zijn in de winkels, restaurants en cafés in het park.

Tot slot zegt de dierentuin in de toekomst nog meer initiatieven op poten te zetten om het milieu te besparen. Die maatregelen worden binnenkort bekendgemaakt.

De herbruikbare rietjes van Pairi Daiza.
Facebook/Pairi Daiza De herbruikbare rietjes van Pairi Daiza.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peeters Freddy

  Dieren moeten vrij kunnen rondlopen, sluit dat park en men heeft geen rietjes nodig.

 • Lore Kluwer

  Wedden dat die nieuwe rietjes ook van plastic zijn? Zelfs al geven ze het materiaal een moeilijke naam, het is en blijft kunststof/plastic. Het was te verwachten dat de herbruikbare niet gratis gingen zijn. Rietjes als verdienmodel. Precies hetzelfde als met de winkelzakjes in warenhuizen destijds. Plots geen gratis winkelzakjes meer in warenhuizen omdat plastic vervuilend is. Alternatief? Plastic zakken die je moet betalen.

 • Annie Broeckx

  Het is hetzelfde als die grote" milieu bewuste??"bedrijven.Ze hebben honderden miljoenen verdiend aan hun zonne panelen,sommigen verkopen zelf elektriek en gas en gaan nu als voorbeelden fungeren voor het milieu.Dat noemt men " schone schijn"

 • Tony Vandermaelen

  Voila, al dat gezever draait uiteindelijk alleen om geld. Ping ping, money money, daar gaat het over.

 • Peter Nols

  Beter zou zijn om Pairi Daiza te sluiten, dat zou al veel vervuiling schelen omdat die duizenden bezoekers dan niet meer zouden vervuilen om gewoon daar te geraken. Nee ze zijn veel milieubewuster en zullen het milieu redden met het minderverbruik van een paar drinkrietjes, hun imago is weeral eens opgepoetst, de grote redders van het milieu ... zucht!