Paasuittocht laat zich vooral nog voelen rond Antwerpen

Illustratiefoto.
BELGA Illustratiefoto.
Het ergste fileleed voor het verlengde paasweekend lijkt geleden. De filelengte op de Vlaamse hoofdwegen piekte rond de middag op 170 kilometer, maar rond 18 uur was ze onder de 100 kilometer gezakt. Vooral rond Antwerpen staan er wel nog serieuze files. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

 Het was een typische aanloop naar een verlengd weekend, met veel verkeer richting kust. Door het mooie weer startte de uittocht vrij vroeg. Rond de middag piekten de files.

Onder meer op de E40 richting kust was het aanschuiven geblazen door ongevallen in Nevele en Wetteren. Nu verloopt het verkeer er vrij vlot, al is het nog wat aanschuiven door een kijkfile na een nieuw ongeval in Nevele.

“Typisch patroon”
Rond Antwerpen zijn er al de hele dag problemen. “Een typisch patroon op vrijdagen en aan de vooravond van lange weekends”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Er is dan extra verkeer op de E19 vanuit Nederland dat via de Antwerpse ring naar de Kennedytunnel rijdt en zo naar Gent en dan de kust. Rond 18 uur is het nog drie kwartier aanschuiven, van Kleine Bareel tot de Kennedytunnel. Ook op de E313 (vanuit Limburg) is het aanschuiven nabij Antwerpen. En ook op de R2 tot aan de Liefkenshoektunnel staat er een file.

Op de Brusselse ring verstoorde een brandend voertuig in Machelen een tijdlang het verkeer. Nu verloopt de avondspits er weer normaal. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lens Roger

    En de sluiting van de Leonard-tunnel op de binnenring richting Waterloo door de zijwand die van de muur komt. Geduld is en zal een schone deugd zijnb.

  • Febe Chapin

    Niet door het mooi weer, maar door alle wegen in 1 keer af te sluiten.