Oxfam voert actie aan Primark Brussel voor meer transparantie in textielsector

BELGA
Een veertigtal jonge militanten van Oxfam-Wereldwinkels en het Franstalige achACT (Actions Consommateurs Travailleurs) hebben vandaag een sensibiliseringsactie gehouden voor kledingwinkel Primark in de Brusselse Nieuwstraat. 

Ze willen daarmee de consument wijzen op het gebrek aan transparantie over de arbeidsvoorwaarden bij de leveranciers van de Ierse lage prijzen kledingketen.

De actievoerders hebben aan de directie van de winkel ook een Europese petitie overhandigd, ondertekend door 67.981 mensen voor meer transparantie in de kledingindustrie.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Yvan Lissens

  Zou Oxfam dan niet beter gaan protesteren aan de deuren van Apple en consorten? Of zoeken ze gewoon de weg van de minste weerstand.

 • Joske Vermeulen

  Oxfan misschien een zichzelf doorlichten naar zakkenvullerij en bedreiging?

 • Eric Vaeske

  Sander. Er zijn nog kleine fabrikanten die wel hun kleding in Italië , UK, Frankrijk en België laten maken. Het zijn wel geen ronkende namen zoals Gorgio A, Ralph L ..... meestal onbekende merken voor het grote publiek maar zeer kwaliteitsvol. En dus ook zeer duur maar niet gemaakt door kindslaven. Als de consument goedkoop wil komt het uit kinderhanden.

 • fer brion

  En ik zou graag meer transparantie hebben over lonen, bonussen, oprotpremies, snoepreisjes en uiteindelijke bestemming van de ingezamelde gelden voor Het Goede Doel.

 • Sander Kruimelman

  Want dure merken of producenten betalen natuurlijk hun personeel in lageloon landen wel correct...Not. Het probleem ligt bij de winstmarges die deze merken wensen te pakken, niet bij de werkers, en ook niet bij de consument. Ja consumenten willen een eerlijke prijs voor kleding, maar telkens schuiven de merken de volledige schuld daar op af...' de klant wil niet meer betalen"...FOUT. Zij willen niet afstappen van hun megawinsten, daar knelt het schoentje. Wanneer doet men daar iets aan?