OVERZICHT. In deze steden en gemeenten zijn de coalitie en burgemeester al bekend

Nu het stof rond de gemeenteraadsverkiezingen is gaan liggen, raakt het duidelijk welke coalities er allemaal mogelijk zijn in de Vlaamse steden en gemeenten. In bijna de helft van de gemeenten is er zelfs al een coalitie gevormd en is de burgemeester al bekend. 

Zo raakte gisteravond al bekend dat in Brugge Dirk De fauw (CD&V) de sjerp overneemt van Renaat Landuyt (sp.a) en minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) de nieuwe burgemeester van Hasselt wordt.

Hoe zit het in jouw gemeente? Bekijk het hierboven in ons overzicht. Tik op je gemeente om de huidige coalitie te zien. Is je gemeente grijs, dan is er nog geen coalitie bekend. Inzoomen kan via het plusje rechtsboven.

LEES OOK: Volg hier in ons liveblog de hele dag door het allerlaatste nieuws uit uw gemeente.

photo news64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • florent verhaeghe

  In plaats van kritiek te geven zouden velen zich beter ook kandidaat stellen,pas dan heb je recht van spreken.Aan de zijlijn staan met een grote mond lost niets op.

 • Raoul Bakelmans

  CD&v zou in Antwerpsn voor de oppositie moeten kiezen! Hun deelname aan vorige periode heeft niks opgebracht. Integendeel! Afgestraft foor de kiezer en een mes in de rug van nva. Oppositie zou veel sterker over komen en Bartje kon fluiten achter zijn meerderheid waar hij zo zeker van is.

 • Doms Georgette

  Sorry maar de samengestelde lijsten zouden niet mogen bij verkiezingen Dit geeft een vals beeld van wat een partij werkelijk afzonderlijk behaald, zo in Mechelen de huidige formatie van de burgemeester kan zo doorgaan dat ze iedere keer verkozen zijn

 • Bon Valkiers

  Dirk Loockx, even serieus. N-VA is nog steeds de sterkste partij in Geel. De zittende burgemeester heeft de meeste voorkeurstemmen van allemaal. Logisch toch dat zij een nieuw mandaat krijgt. Dat is democratie.

 • anna vandenberg

  Dirk Loockx, dat is politiek, in onze gemeente was er een voorakkoord met de winnaar en een verliezer, de derde is met het been gaan lopen en de winnaar speelt nu het bedrogen slachtoffertje en staat met foto en zijn verhaal in alle kranten. Van één ding zijn we zeker, dat er de eerste ze jaar geen fusiegesprekken komen om onze gemeente het speeltuintje van de beste Burgemeester te laten betalen.