Overvallers ingerekend na wilde achtervolging in Luik

Kos
De politie heeft drie van de vier daders ingerekend die vanochtend in de omgeving van Luik een krantenwinkel en een apotheek hebben overvallen. Na een wilde achtervolging werd het drietal nabij Belle-Île ingerekend. De vierde verdachte wordt actief opgespoord, meldt het parket van Luik.

Omstreeks 07.15 uur overvielen drie gewapende en gemaskerde individuen een krantenwinkel in Embourg en eisten de inhoud van de kassa. Daarna vluchtten ze in de richting van Luik. Drie kilometer verderop overvielen ze een apotheek.

Nabij Sclessin werden de vluchtende gangsters opgemerkt door een politiepatrouille en snelden ze via de tunnel van Cointe in de richting van de Ardennen. Onderweg veroorzaakten ze een ongeval en strooiden meerdere pakken nagels op de weg om hun achtervolgers af te schudden. Verschillende auto's raakten daardoor beschadigd.

Zes voertuigen van de lokale politie en het anti-banditismepeloton werden bij de achtervolging ingezet. Ter hoogte van Angleur verlieten de overvallers de autoweg. Vanaf de parking van Belle-Île gingen ze te voet op de loop. In een Spar-winkel, waar ze zich als klanten voordeden, konden twee daders gevat worden. Een derde verdachte werd in de buurt op straat ingerekend.

Het gerecht onderzoekt of de verdachten ook verantwoordelijk zijn voor de overvallen gisteren op een krantenzaak in Wezet en een tankstation in Herve.