Overvaller Fortis in Charleroi ondergaat psychiatrisch onderzoek

De 40-jarige Erol G. uit Charleroi, die gisteren in Charleroi een Fortis-bankkantoor overviel met een steekwapen, moet de komende dagen een psychiatrisch onderzoek ondergaan. Dat meldt het parket van Charleroi vandaag. Tijdens het onderzoek moet worden vastgesteld of de man gisteren tijdens de gijzeling bij zijn zinnen was.

Alarmpistool
De overvaller ging de bank maandagvoormiddag binnen met een bivakmuts over het hoofd en bedreigde de aanwezigen met wat later een alarmpistool bleek. Vervolgens schoot de man twee keer, waarbij niemand gewond raakte, en eiste hij de procureur des konings van Charleroi te ontmoeten.

Gijzelaars
Rond 10.45 uur liet de man een eerste gijzelaar gaan; een tweede liet hij net voor hij zich overgaf vrij rond 12.30 uur, na de interventie van een grote ploeg van de speciale eenheden van de federale politie. Erol G. beweerde ook dat hij explosieven bij zich had, maar die bleken later nep.

Eerherstel
Tijdens zijn verhoor door de speurders legde de man uit dat hij Christian De Valkeneer, de procureur des konings van Charleroi, wilde ontmoeten in verband met eerherstel.

Onsamenhangend
Erol G. werd eerder al veroordeeld voor rebellie en verdovende middelen. Wegens bepaalde onsamenhangendheden in zijn verklaringen besliste de onderzoeksrechter dat er een psychiatrisch onderzoek moet worden uitgevoerd, vooraleer er eventueel overgegaan wordt tot een inverdenkingstelling voor gijzeling. (belga/ka)