Overvaller die slachtoffer in ziekenhuis sloeg al terug op vrije voeten

PHOTO_NEWS
In Tervuren is gisterennamiddag een 40-jarige man uit Bertem opgepakt die kort voordien op gewelddadige wijze een wagen wilde stelen. Zijn slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond. De veertiger werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het Leuvense parket vandaag.

Het waren voorbijgangers die zondag rond 15 uur in de Paleizenlaan een man aantroffen die hevig bloedend naast zijn auto zat. Even daarvoor hadden getuigen een schermutseling gezien tussen hem en een andere man. Het slachtoffer verklaarde dat hij was aangesproken door een voorbijganger die de sleutels van zijn dure wagen eiste. Toen het slachtoffer dit weigerde, werd de man agressief. Hij zou het slachtoffer uit zijn auto hebben gesleurd en hem zware slagen hebben toegediend. Het slachtoffer, een 52-jarige man uit Schaarbeek, werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een hevig bloedende hoofdwonde en twee breuken in zijn hand.

Terwijl het gerechtelijk labo ter plaatse kwam om een sporenonderzoek uit te voeren, voerde de politie een buurtonderzoek uit, gewapend met een goede persoonsbeschrijving die de getuigen gegeven hadden. Niet veel later kon de politie in de omgeving een verdachte arresteren. De 40-jarige man uit Bertem, die al goed gekend was bij politie en gerecht, gaf toe dat hij de dure wagen van het slachtoffer wilde stelen maar ontkende de slagen.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens poging diefstal met geweld en liet de man voorleiden bij de onderzoeksrechter. Die liet hem onder strenge voorwaarden vrij.