Overval op gepensioneerde bankier in Dendermonde: verdachten opgepakt

In het onderzoek naar de overval op een gepensioneerde bankdirecteur in Dendermonde zijn verschillende verdachten opgepakt. Het zou gaan om drie minderjarigen en twee meerderjarigen, meldt de regionale zender TV Oost. De twee meerderjarigen zijn aangehouden, zo heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist.

De feiten gebeurde maandag iets voor 22 uur in de woning van de man aan de Vondelparklaan in deelgemeente Sint-Gillis-Bij-Dendermonde. Een groep overvallers overmeesterde de man en takelde hem zwaar toe. De daders zouden aan de haal gegaan zijn met een som cash geld. Het slachtoffer, een 74-jarige man, werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij verblijft nog altijd op de afdeling intensieve zorgen.

De politie pakte vijf verdachten op na de feiten. Eén van hen is de leider van de zogenaamde Vlotgrasbende, meldt TV Oost. Het gaat om een groep jongeren die al langer voor problemen zorgen in Dendermonde. De bende zou de minderjarigen gedwongen hebben om het slachtoffer te overvallen.

De Dendermondse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen geeft voorlopig geen informatie over de zaak.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Van Geel

  Minder jarige jongeren die al langer de buurt terroriseerden en die nu een overval doen zegt genoeg om te weten over wat voor jongeren het gaat zelfs zonder het te vermelden want dat zou niet "correct" zijn.

 • Harm Tim

  jongeren die al langer voor problemen zorgde ! Ja, ze terroriseerden al lange tijd de hele buurt, maar NIEMAND die daar ook maar wat aan doet, zoals altijd. Blijkbaar wonen de heren/dames van het OM, Gemeente en de politie ergens anders..

 • Peter Gijselaar

  Raar,der staan geen namen bij.

 • JAN krommentak

  Mag je je vragen stellen , jongeren die al langer voor problemen zorgde ! wanneer stelt iemand het gerecht verantwoordelijk voor zijn laks optreden !