Overstekende jongen (9) dodelijk aangereden, vluchtende automobilist wordt geklist, mag na verhoor beschikken

belga
Een auto die gisteravond aan een hoge snelheid op een weg in het Henegouwse Cuesmes (een deelgemeente van Bergen) reed, heeft daarbij een moeder en haar negenjarige zoon omvergereden. Het kind overleed later in het ziekenhuis. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar kon vrijwel meteen gearresteerd worden, zei het parket van Bergen vandaag. Na verhoor mocht hij beschikken.

Politieagenten die op het moment van de feiten in een gewone auto in de buurt van het incident patrouilleerden, werden ingehaald door een zeer snel rijdend voertuig. Daarna reed het de moeder en haar zoon aan, toen die de weg overstaken. De politieagenten zagen het gebeuren, verwittigden de hulpdiensten en zetten de achtervolging in. Ze konden de bestuurder arresteren.

De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later op de avond stierf. De moeder liep verschillende breuken op, maar zou volgens het parket van Bergen niet in levensgevaar zijn.

De bestuurder was niet onder invloed van alcohol of drugs, maar had een mobiele telefoon op de dij liggen bij de aanhouding. Er werd een expert ter plaatse gestuurd, en de telefoon en auto van de aanrijder werden in beslag genomen. De bestuurder werd opgepakt voor verhoor, en daarna weer vrijgelaten.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mertens jean

  De bestuurder werd na verhoor vrijgelaten ????? ONBEGRIJPELIJK, de onbegrijpelijke beslissingen die Justitie dagelijks neemt stijgen dag na dag. Voor die chauffeur levenslang rijverbod en verbeurdverklaring van zijn voertuig. Daarbij nog ALLE onkosten betalen van proces en het getroffen gezin.

 • diane colman

  Ongelooflijk dat hij al buiten loopt.... hij is geen moordenaar maar heeft toch een jongetje dood gereden te wijten aan onbezonnen rijgedrag.

 • Stefan Vantstraat

  Raar... moeten ze die niet opsluiten???

 • Luc Cuypers

  Daar verschiet ik niet meer van !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Bernd Vaes

  Wat is daar nu zo abnormaal aan? Die man is verhoord en dat zal zijn gevolgen hebben. Dat hij voorlopig vrij is gelaten, is een heel normale zaak indien er geen redenen zijn voor een onmiddellijke aanhouding. Zijn veroordeling wacht nog op hem. Zodus... wat is daar nu abnormaal aan?