Overnemer bevestigt: 62 Neckermann-reiswinkels openen morgen deuren

BELGA
De zowat zestig reisbureaus die door de Spaanse speler Wamos zijn overgenomen van het failliete Thomas Cook, openen wel degelijk morgen de deuren. Dat heeft de overnemer bevestigd.

Wamos maakte een tiental dagen geleden bekend 62 van de 91 reiswinkels van het teloorgegane Thomas Cook Retail België over te nemen en ongeveer 200 van de 500 werknemers.

De voorbije week was het alle hens aan dek om de doorstart te realiseren. Wamos Benelux werd opgericht, er kwam een akkoord over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het overgenomen personeel.

Nog niet alle informaticaproblemen zijn volledig van de baan, maar de 62 winkels gaan morgen open. "Het was heel belangrijk om herop te starten. Het belangrijkste is dat we we opnieuw 'live' zijn”, aldus Frédéric Van Waeijenberge, de commercieel directeur van Wamos Benelux.

De winkels worden uitgebaat onder het merk Neckermann. Er worden in eerste instantie alleen reizen van andere spelers aangeboden, zoals Corendon, Pegase en Club Med.

De website neckermann.be zal maandag nog niet operationeel zijn. "Dat is een kwestie van een paar dagen", zegt Van Waeijenberge.

Vertrouwen

 Volgens de commercieel directeur wordt er de komende dagen vooral op ingezet om “ervoor te zorgen dat alles draait, het vertrouwen van de klant terug te winnen en het aanbod uit te breiden”. Hij verwacht ook nog vragen van klanten die bij het vroegere Thomas Cook/Neckermann een reis hadden geboekt en die geannuleerd zagen door het faillissement van de touroperator.

Ook Els De Coster van de liberale vakbond bevestigt dat de 62 reisshops de deuren zullen openen. Nog niet alle winkels hebben een volledige bezetting - in totaal kunnen daar circa 150 mensen aan het werk -, maar er zijn al voldoende contracten ondertekend om de deuren te openen, zegt de vakbondsvrouw. Voor de hoofdzetel, waar een 45-tal mensen aan de slag kan, worden nog werknemers gezocht, klinkt het nog bij ACLVB.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Billy Valcke

    Morgen...zondag?