Overheid lanceert dit jaar nog nieuwe app

Minister van Telecom en Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) kwam in de studio van VTM NIEUWS praten over de nieuwe app.
VTM NIEUWS Minister van Telecom en Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) kwam in de studio van VTM NIEUWS praten over de nieuwe app.
De overheid zal dit jaar nog een nieuwe app lanceren, waarop je als burger alle info over bijvoorbeeld je pensioen en je belastingen kan raadplegen. Dat zegt minister van Telecom en Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) in de studio van VTM NIEUWS.

“We hebben te vaak vanuit de overheid gezegd dat de burger zich moest aanpassen aan onze manier van werken. Maar met de nieuwe app maken we duidelijk dat de burger centraal staat en dat wij ons aanpassen aan uw situatie”, legt De Croo uit.

En daarom komt de regering dit jaar nog met ‘BeApp’, een nieuw app voor je smartphone waarop alle informatie van de verschillende overheden verzameld wordt. “Vandaag zijn er al heel wat initiatieven die ons het leven een stuk eenvoudiger kunnen maken, zoals Tax-on-web, mypension of Student@work. Maar we moeten die nu allemaal samenbrengen”, zegt De Croo nog.

Stap verder

Vorig jaar lanceerde de overheid al ‘Itsme’, een app die je hielp om op verschillende banken- en telecomplatformen in te loggen, maar nu gaat De Croo dus nóg een stap verder. ‘BeApp’ zal dit jaar nog gelanceerd worden.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Van Becelaere

  Weer de zoon van een politieker met een fantastisch idee , welke pensioenen ? binnen 10 jaar is de sociale zekerheid gehalveerd wordt leeg gezogen door de import kiezers en we zullen zien of de pamperaars nog zullen lachen als ze bijna geen uitkering meer zullen krijgen, dan zal het de schuld zijn van de hardwerkende rechtsen zijn

 • Eric Loyens

  Altijd verandereen zonder nadenken en den burger mag dit allemaal betalen en moet tegenwoordig alles zelf. Regelen stem alles af op elkander ipv dat iedereen in deze regering maar wat aanmodderd want den burger is dat kotsbeu

 • Erwin De Baetselier

  Benieuwd welk bedrijfje decroo daarvoor bevoordeeld zal hebben.

 • paul lemmens

  moet dit nieuwe stemmen voor een verdwijnende partij brengen , it's me is ook een chaos ik kan er niet op en de site kan mij niet helpen

 • Sobek Wessels

  Wij willen GEEN nieuwe App !!! Wij Willen minder Regeringen , maar 1 in plaats van 5 !! Wij willen Minder Politici en hun ambtenarij , minder bureaucratie , minder Politiek gebakkelij en tegen werken ! Minder Belastingen Voor werkende Burgers ! Met maar 1 regering besparen we elk jaar 12 miljard ! Is dat geen reden genoeg ? Neen liever Burgers Kapot belasten om heel hun Postjes in die 5 regeringen te behouden !!