Overdosis en steekpartij ontsieren Tomorrowland

PHOTO_NEWS
Een Canadees en een Brit die afgelopen weekend na twee afzonderlijke incidenten op Tomorrowland in kritieke toestand in het ziekenhuis werden opgenomen, zijn inmiddels buiten levensgevaar. Dat zegt het Antwerpse parket. Op deze uitzonderingen na spreekt de festivalorganisatie van een bijzonder geslaagde editie, ondanks de tijdelijke waterellende van zaterdagavond.

"Er waren dit jaar natuurlijk wat meer zorgen dan anders door de zware regenval van zaterdagavond, maar dankzij een goede samenwerking met de gemeentes Boom en Rumst was alles vrij snel opgelost", zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland. De meerderheid van de zowat driehonderd kampeerders wiens tentjes waren ondergelopen, konden door de organisatie zelf worden opgevangen. Zondag leek de waterellende bij de meeste festivalgangers dan ook alweer vergeten.

Precieze cijfers inzake het aantal drugsfeiten op en rond het festival zijn er nog niet, maar de politie van de zone Rupel pakte bij verschillende controleacties op de camping en het festivalterrein vanaf donderdag dagelijks tussen de twintig en dertig personen op. Meestal ging het om gebruikers, maar er werden ook enkele dealers gevat.

Zondagavond ging het nog even mis toen een 29-jarige Brit levensgevaarlijk gewond raakte, hij werd allicht neergestoken bij een uit de hand gelopen ruzie. Intussen is de man aan de beterhand. Ook een 22-jarige Canadees ligt nog in het ziekenhuis, mogelijk nam hij een overdosis drugs. Verder waren er dit jaar weinig incidenten.