Oudste vrouw van het land (110) woont in Oostende

HLN, Proot
Nadat de Gentse supereeuwelinge Anna De Guchtenaere gisterenavond overleed, wordt de Oostendse Alicia Van den Berghe-Corveleyn de oudste vrouw die in ons land woont. Dat bevestigt het woonzorgcentrum Lacourt in Oostende.

Alicia Van den Berghe-Corveleyn werd op 8 januari 1905 geboren in Oostende en vluchtte tijdens de Eerste Wereldoorlog met haar ouders naar het Verenigd Koninkrijk. De supereeuwelinge, want begin dit jaar werd ze 110, mijdt liever de pers, maar vorig jaar sprak ze onder meer nog met Het Laatste Nieuws. "Niet piekeren" en elke dag een "stuutje met americain prepare" eten bleek haar geheim.

Eigenlijk is er nog een oudere Belgische vrouw, maar die woont in Pinner (London), bevestigt Anthony Croes Lacroix van de Gerontology Research Group. Het gaat om Marie Anne de Sousberghe, op 7 november 1904 in Brussel geboren en ondertussen ook een supereeuwelinge. de Sousberghe is twee maanden ouder dan de Oostendse Alicia Van den Berghe-Corvelyn en heeft nog steeds de Belgische nationaliteit.

De oudste man van het land leeft in het Oost-Vlaamse Zaffelare (Lochisti). Aimé Wille werd geboren op 1 maart 1909 en is ondertussen 106 jaar. De gewezen bloemist verblijft in woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Zaffelare.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.