Oudste verpleegster in onderzoek naar moord Genkse patiënte voorwaardelijk vrij

Het Genkse Ziekenhuis Oost-Limburg.
vtmnieuws.be Het Genkse Ziekenhuis Oost-Limburg.
De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een 55-jarige verpleegster onder strikte voorwaarden vrijgelaten, die sinds vorige maandag 9 februari in de cel zit op verdenking van moord op een 70-jarige Genkse vrouw in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Dat bevestigde haar raadsman Jan Swennen. De vrouw heeft altijd haar onschuld staande gehouden.

Vorige vrijdag al had de raadkamer beslist haar vrij te laten, maar het parket was in beroep gegaan tegen die beslissing. De tweede verdachte, een 33-jarige verpleegster uit Genk, zit nog in de cel.

Auto, geld en juwelen
Op 20 juni 2014 overleed in Genk in het ziekenhuis plots een 70-jarige vrouw, die weliswaar terminaal ziek was, maar nog een tijdje te leven had. Uit onderzoek bleek dat van de overleden vrouw een auto, geld en juwelen verdwenen waren. Het gerecht kreeg twee verpleegsters in het vizier.

Begin deze maand raakten de resultaten van het toxicologisch onderzoek bekend en daaruit bleek dat er in het lichaam van de vrouw lichaamsvreemde stoffen zaten. Het ging onder meer om het product dolantine. De overleden vrouw had de stoffen via een infuus binnengekregen. Mogelijk was er daarnaast nog een product geïnjecteerd. De twee verpleegsters waren tijdens de opname van de vrouw van dienst.

Volgens de verdediging van de 55-jarige verpleegster, die al 35 jaar een onberispelijke staat van dienst heeft, is er niet de minste aanwijzing van haar betrokkenheid bij de feiten. De Kortessemse vrouw is nog voor haar verschijning voor de KI (Kamer van Inbeschuldigingstelling) in Antwerpen vrijgelaten.