Oudste man (106) van België overleden

Foto Didier Verbaere
In het Oost-Vlaamse Zaffelare (Lochristi) is vanochtend Aimé Wille overleden, met 106 jaar de oudste man van het land. Dat bevestigt het woonzorgcentrum Sint-Vincentius, waar hij verbleef.

Aimé Wille werd op 1 maart 106 jaar en dat werd nog gevierd in het woonzorgcentrum. "Aime was een heel lieve man die zijn hele leven hard heeft gewerkt, en ook zo lang mogelijk voor zijn echtgenote heeft gezorgd", zegt Jan Demeester, hoofd bewonerszorg van het WZC aan de krant Het Nieuwsblad. "Aimé was een fiere man, die er op stond altijd netjes gekleed te zijn. Hij keek uit naar iedere verjaardag, maar vlak na elke verjaardag zei hij ook dat de volgende er wat hem betreft niet meer hoefde te komen."

De gewezen bloemist werd na een huwelijk van 58 jaar weduwnaar. Aimé reed tot zijn 93ste zelf met de auto rond.

Aimé keek uit naar iedere verjaardag, maar zei telkens ook dat de volgende wat hem betreft niet meer hoefde te komen

Jan Demeester
Jacques Clemens is nu de oudste man van het land. De priester is 105 jaar.
REUTERS Jacques Clemens is nu de oudste man van het land. De priester is 105 jaar.

'Oudste pastoor ter wereld'

De 105-jarige priester Jacques Clemens uit de Henegouwse gemeente Nalinnes wordt nu de oudste man van het land. Dat bevestigt Anthony Croes-Lacroix van de Gerontology Research Group. Jacques Clemens werd op 11 juli 1909 in Den Haag geboren en in 1936 tot priester gewijd. Sinds 1958 gaat hij de mis voor in de parochie Bultia in het bisdom Doornik. Afgelopen zomer nog werd Jacques Clemens gevierd als de "oudste priester ter wereld".