Oudste Belg viert 112e verjaardag

BELGA
In het woonzorgcentrum OLV van Lourdes in Zoutleeuw is vandaag de 112e verjaardag gevierd van Fanny Godin. De jarige, al een hele tijd de oudste inwoner van België, genoot vanop een feestelijke stoel zichtbaar van de mooie woorden van de directeur van het rusthuis en de burgemeester. Ook kwamen van overal in het land brieven met felicitaties en cadeautjes toe, onder meer van het vorstenpaar.

Fanny Godin werd geboren op 27 mei 1902 in Hoei. Ze verbleef bijna haar hele leven in Brussel, maar woont al geruime tijd in het woonzorgcentrum van Zoutleeuw, de gemeente waar ook haar dochter woont. Voor haar verjaardagsfeest had Fanny een blauwgroene jurk uitgekozen en een dubbel parelsnoer. Ze bleef erg rustig onder de vele felicitaties.

Het personeel van het rusthuis had een mooi feest in elkaar geknutseld. Onder massale persbelangstelling, en in aanwezigheid van alle medebewoners, hielden de directeur van het rusthuis (onderdeel van Sint-Elisabeth's Dal) en burgemeester Jos Ceyssens een toespraak. Daarbij niets dan lof voor de jarige, die vooral bewondering krijgt voor de vele fysieke en mentale oefeningen waar ze nog dagelijks aan deelneemt.

Als geschenk had het gemeentebestuur voor een optreden gezorgd van een accordeonspeler, die de receptie kwam opluisteren. Er waren nog tal van andere kaartjes met gelukwensen en cadeautjes. Koning Filip en koningin Mathilde lieten een geschenkmand afgeven.

BELGA
BELGA