Oudste Belg (112) overleden

Fanny Godin.
Belga Fanny Godin.
Fanny Godin, de oudste inwoner van dit land en van de Benelux, is vorige nacht rustig in haar slaap overleden. Ze werd 112 jaar. Fanny stond op de achtste plaats van de oudste inwoners van Europa en op 39ste plaats in de hele wereld.

Ze vierde haar verjaardag in mei met een dansfeest in het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Zoutleeuw. Fanny was nog erg fit voor haar leeftijd. Zo stapte ze nog rond met een wandelstok en las ze nog elke dag de krant. Ze wordt donderdag om 10 uur begraven in de Sint-Leonarduskerk in Zoutleeuw.

Fanny Godin werd geboren op 27 mei 1902 in Hoei (Luik). Ze woonde bijna haar hele leven in Brussel. Maar sinds geruime tijd verbleef ze in het woonzorgcentrum in Zoutleeuw.

Anna De Guchtenaere (110) nieuwe oudste Belg
De Gentse Anna De Guchtenaere is, sinds het overlijden van Fanny Godin, met haar 110 jaar de nieuwe oudste Belg. Dat wordt door Sofie Bracke, de Gentse schepen voor Burgerzaken, bevestigd aan Belga. Anna De Guchtenaere werd geboren op 10 april 1904 in Ledeberg en is met haar 110 jaar dus ook een "supereeuweling". Zij woont momenteel in woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde.