Ouders vervullen laatste wens van 21-jarige Hendrik

Music For Life/rv
Begin dit jaar moesten Veronique en Mike onverwacht afscheid nemen van hun zoon Hendrik. In zijn testament had de 21-jarige jongeman uit Brugge vermeld dat hij zijn spaargeld aan het goede doel wilde schenken. De ouders kwamen met vijf cheques naar Wachtebeke om de laatste wens van hun zoon te vervullen. Eva De Roo, die de Warmste Week van Music For Life aan het presenteren was, kreeg een krop in de keel van hun enorme moed.

De jongen was vermist geraakt na een huisfeestje. Drie dagen later werd zijn lichaam door duikers teruggevonden in het water van de ringvaart, de plek waar hij het laatst werd gesignaleerd. "We zijn altijd een klein beetje blijven hopen", zei Mike toen. "Zelfs toen we hoorden dat er een lichaam was gevonden. Misschien was het wel iemand anders... Al weet je op dat moment natuurlijk beter. Vanmorgen ging ik zijn slaapkamer toch nog eens binnen, in de hoop dat hij er in bed zou liggen. Ik vrees dat dit gevoel wel nog een tijdje zal blijven hangen."
26 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tina Colpaert

  jammer dat zn dingen moeten gebeuren voor alle ouders die kind verliezen sterkte

 • Hilde Eykens

  Het valt mij op dat de groep mensen die gediscrimineerd worden zich totaal niet geroepen voelen om mee te doen met de warmste week, heb er nog geen enkele gezien.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Uit het leven gestapt ? Indien zo, dan zou dat NOG doffere ellende zijn dan voor ouders wiens kind verongelukt is. Wat een ellendige Kerstmis voor dit zeer moedig koppel. Moge hun koen optreden als een verzachtende balsem fungeren op hun diepe wonden ! Er zij momenten zoals deze, waarop de klassieke spreuk : "God's wegen zijn wonderbaar" toch volkomen klinklare onzin lijkt te wezen voor ons mensenverstand.

 • Nikolaas Moonen

  De warmste week doet haar reputatie weer alle eer aan...kippevel....

 • kelly stroobantd

  Hier zijn geen woorden voor . Tranen in mijn ogen ! Gewoon prachtig!