Ouders van Pia zijn dolenthousiast: “Dit hadden we niet verwacht!"

De ouders van Pia zijn dolenthousiast. Hun doel van 950.000 sms’en is bijna bereikt.
rv De ouders van Pia zijn dolenthousiast. Hun doel van 950.000 sms’en is bijna bereikt.
Onwezenlijk, inmiddels zijn er 972.000 sms’jes voor Pia verstuurd. Daarmee hebben de ouders van baby Pia ruim hun doel van 950.000 sms’en behaald. “We zijn er bijna”, reageerde Tim, de papa van Pia, nog toen VTM Nieuws vanmorgen aan de deur stond. “Nog een laatste effort van iedereen en dan is het gelukt”, besloot de mama van Pia.

“We hebben altijd gezegd dat we zeker aan 950.000 moeten geraken, dan zijn we honderd procent zeker”, legt Ellen, de mama van Pia, uit. “Maar virtueel zijn we er denk ik.” Ook Tim, de vader van het kleine meisje, reageert gelukkig: “Ik vertrouw erop dat die laatste sms’en vandaag nog zullen komen”. 

De ouders van Pia hadden nooit durven dromen dat ze zo’n immens groot bedrag op zo'n korte tijd konden inzamelen: “Twee dagen geleden dachten we nog dat we aan een onmogelijke opdracht bezig waren. Nu moeten we beginnen regelen om naar Amerika te gaan, om het medicijn te gaan halen.”

Of het spuitje dan nog voor dit jaar is? “Dat zou ongelooflijk zijn, moest het lukken om het haar als kerstcadeau te geven. Ik kan niets mooier bedenken”, aldus mama Ellen. “Er zullen eerst nog een aantal onderzoeken moeten gebeuren, om te zien dat ze helemaal in orde is om het spuitje te krijgen. Die zullen vermoedelijk hier nog in België plaatsvinden. Dan kan er een afspraak gemaakt worden met het desbetreffende ziekenhuis waar de inspuiting zal plaatsvinden.” 

Sms-actie

De ouders van de kleine Pia, amper 9 maanden oud, startten maandag een nationale sms-actie om hun dochter te redden. Het enige geneesmiddel dat haar kan genezen kost 1,9 miljoen euro en is meteen het duurste ter wereld. “Stuurt één Belg op tien een sms, dan is het leven van ons dochtertje gered”, legde mama Ellen eerder uit. “Ongelooflijk dat heel België zich verenigd heeft om te zeggen ‘we regelen dit voor jullie’”. 
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Vos

  Veel succes lieve Pia.

 • Jean Vos

  Veel succes lieve Pia,

 • Ariane Gekiere

  Ik wens SUPER BABY PIA en haar ouders veel succes toe...wat ze ook schrijven of zeggen ..jullie hebben het gehaald,!!,van mij mogen er veel zo n aktie s komen .tis betaalbaar en het helpt ! DIT ZIJN DE MENSEN VAN BELGIE ALSOOK NEDERLAND .prachtige aktie en nu vooruit ⚘⚘⚘SUCCES ⚘⚘⚘

 • sabrina christyn

  Toen we het verhaal van Pia leerden kennen hadden velen tranen in de ogen, vandaag hebben we opnieuw tranen in de ogen, maar nu van geluk en trots!

 • Bea Blunty

  Schitterend! Dit is een mooie dag voor alle mensen die de hoop bijna verloren hadden! Ik wens Maggie De Block en de firma Novartis een geweten toe, en evenveel slapeloze nachten als al de mensen die zij in de steek lieten!