Ouders tienermeisje dat kind kreeg van 41-jarige advocaat: "Kom terug naar huis. Het babybedje staat klaar"

Haar ouders hopen dat de 16-jarige A., die zwanger werd van een 41-jarige advocaat met wie ze een relatie heeft, met haar dochtertje weer thuis komt wonen.
thinkstock Haar ouders hopen dat de 16-jarige A., die zwanger werd van een 41-jarige advocaat met wie ze een relatie heeft, met haar dochtertje weer thuis komt wonen.
De ouders van de 16-jarige A., die een kind kreeg van een 41-jarige Antwerpse advocaat, willen hun dochter terug. "Haar plaats is hier. We hebben een kamer ingericht voor A. en haar pasgeborene", zeggen ze. Of dat zal lukken, hangt af van de jeugdrechter. De tienermoeder verblijft nu op zijn bevel in een gespecialiseerd centrum.

De vader van de baby, advocaat Anthony T. (41), verscheen vorige dinsdag voor de correctionele rechtbank in Antwerpen. Twee jaar geleden is hij een relatie begonnen met de toen 14-jarige dochter van Marina (56) en Modest (62). Het tienermeisje is intussen bevallen van een dochtertje. Wederzijdse toestemming of niet, de advocaat wordt door de strafrechtbank vervolgd wegens verkrachting, want A. was nog maar 15 toen ze al zwanger was. Het proces kon dinsdag niet behandeld worden, omdat een deskundigenverslag ontbreekt. Eind mei komt de zaak opnieuw voor.

Nieuwkomers
De ouders van A., en haar tweelingzus, zitten in zak en as. Ze voelen zich in de steek gelaten door het gerecht. Het valt hen zwaar dat ze A. moeten missen, nu ze in een centrum verblijft. Marina en Modest denken vol weemoed terug aan 2011, toen ze naar een rustige wijk in Sint-Job-in-'t-Goor verhuisden. "In die periode kwamen ook de ouders van die advocaat in dezelfde straat wonen", doen ze voor het eerst hun verhaal. "Dat schiep meteen een band. Op het buurtfeest waren we samen de nieuwkomers. Onze oudste dochter studeerde rechten, Anthony was al advocaat. Onze tweelingmeisjes waren toen 11 en zot van paarden. Anthony kocht een eigen paard. Onze meisjes waren natuurlijk geïnteresseerd. Ook tussen ons en die buren klikte het."

Vaderfiguur

De toen 36-jarige advocaat nam de eeneiige tweeling van Marina en Modest mee op pad. "Zelf zijn Modest en ik al wat ouder", zegt de moeder. "Ik was al in de veertig toen de tweeling geboren werd. Eigenlijk had buurman Anthony meer de leeftijd om hun ouder te zijn dan wij. Zo zagen wij dat ook een beetje: Anthony als vaderfiguur voor onze tweeling. Hij kwam hier over de vloer om samen te eten. Hij was een vriend des huizes en we hadden veel vertrouwen in hem."

Hoe kon het dat dit vertrouwen uiteindelijk zo geschonden werd? Hoe is de band van de ouders met hun dochter en kleindochter nu? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!
19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Thierry Vansweevelt

  Nog altijd geen vervolging. Belgische justitie faalt weer grondig. Die man is advocaat en denkt dat hij hier mee weg gaat komen! Tijd om dit verhaal weer vanonder het stof te halen hln! Hij leest hln wel en zijn kindbruidje ook dus schrijven maar!

 • venus delta

  Het is nu eind mei en opnieuw komt de zaak niet voor of wat? Is hij opnieuw uitgesteld? HLN kunnen jullie dit dossier blijven opvolgen? Het gerecht lijkt te falen met deze procedurefouten. Die man is zelf advocaat en weet heel goed wat hij doet. Ocharme dat meisje.

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Ge ziet dat toch van uren ver als ouder als uw kind optrekt met nen oude man dat daar iets nie klopt, een vriendschap tussen een jong meisje en een oudere man dat deugd nie al duuzend keren gezegd

 • Steven VDB

  In een niet marginale wereld bepaald door wie? Door mensen met hun kop in het zand die denken dat ze de natuur kunnen bevelen? Het enige probleem is de hoge leeftijd van de man, dat is zeer nadelig voor een jong meisje. Die had dat uit respect voor haar gewoon niet mogen doen. Was hij 20 geweest, zou er niet eens een proces zijn,

 • Val Val

  Ja de jeugd van tegenwoordig ziet er ouder uit, draagt uitdagendere kleding en meer make up maar 41 en 14 is echt niet bediscussiëerbaar.