Ouders dienen klacht in: dochtertje vol blauwe plekken na verblijf in crèche

De ouders van een meisje van 13 maanden hebben afgelopen weekend een klacht ingediend tegen de crèche in Gent waar hun dochter wordt opgevangen. Het kind kwam vrijdag vol blauwe plekken thuis, en de crèche had daar geen verklaring voor. De politie en de Gentse schepen van Onderwijs, opvoeding en jeugd onderzoeken de klacht.

Vrijdagavond haalde een familielid het kind op aan een stedelijk kinderdagverblijf in Gent. Maar het is meteen duidelijk dat er die dag iets gebeurd is met het meisje. De peuter blijkt overal blauwe plekken te hebben: op de beentjes, armpjes, buik en rug. De ouders beweren niet dat het kind mishandeld werd maar ze willen wel weten wat er is gebeurd. Want bij de crèche zelf beweren ze dat ze van niets weten.

De bevoegde schepen in Gent neemt de zaak ernstig. "Er is klacht ingediend bij de politie, dus sowieso zal de politie het onderzoeken. Maar ook wij gaan intern contact opnemen met de verantwoordelijke en nagaan: wat is er gebeurd, wanneer en hoe is dit kunnen gebeuren. Het spreekt voor zich dat we gepaste maatregelen gaan nemen", aldus Elke Decruynaere.