Oud-defensieminister Flahaut klaagt "manipulatie" N-VA aan in dossier vervanging F-16's

epa
Gewezen federaal minister van Defensie en huidig Begrotingsminister van de Franse gemeenschap, André Flahaut (PS), heeft de "manipulatie" van de N-VA en haar minister van Defensie Steven Vandeput aangeklaagd in het dossier van de vervanging van de F-16's. Vandeput verklaarde gisteren in de Kamer dat Frankrijk de vooropgestelde aanbestedingsprocedure niet heeft gevolgd.

"Vandeput en de N-VA manipuleren het dossier met valse voorwendsels om het Franse voorstel voor een intelligent partnership als springplank voor een echte Europese Defensie die zo noodzakelijk is af te wijzen", verklaarde hij aan Belga. "Wat gaan de federale coalitiepartners en de MR in het bijzonder doen indien het communautaire het voortouw neemt op de markt en er misprijzen heerst voor het goede bestuur en de Europese benadering?", vraagt de PS'er zich af.

Vandeput zei dat de Fransen geen prijsvoorstel hebben overgemaakt en op geen enkele van de opgelijste vragen hebben geantwoord. België wil 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen aankopen. Het contract heeft een waarde van 3,6 miljard euro. Enkel de Amerikaanse F-35 en de Europese Eurofighter dingen nu nog mee.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Van de Wygaert

  Christiaan, dat is zever, defensie zoouu 2% van het budget moeten krijgen. Nu zitten ze maar rond de 1%. Ik denk dus dat defensie al meer dan genoeg inspanningen heeft geleverd op vlak van begroting.

 • christiaan vandenbroucke

  met het geld van de gepensioneerden die gaan moeten inleveren gaan ze vliegtuigen kopen,GOE BEZIG

 • jokkev

  Flahaut de PS man die elke Vlaamse legerbasis sloot die hij maar toe kon krijgen en ze daarna verkocht aan zijn vriendin voor een vrienden prijsje.Zal een komen vertellen wat deze minister van defensie moet doen.PS en corruptie gaan al 60 jaar hand in hand.Vlaanderen leeg zuigen hun enige zorg.

 • JAN krommentak

  Dat net iemand van PS signatuur dit aanhaalt zij die de Agusta helikopters bevoordeelde en moesten aftreden omwille van het is een politieke ziekte die steeds terugkomt maar wie aan het stuur zit draait er aan

 • Fonz Ooms

  Wat is het probleem ? Krijgt hij zelf niet genoeg onder tafel toegeschoven ? Waar is de tijd dat hij en zijn vriendjes gratis mazout enz... geleverd kregen die bedoeld was voor het leger ? Geef hem aub toch ook een beetje en dan zwijgt hij wel !