Oud-burgemeester Bilzen veroordeeld voor sluiten kaasfabriek

De voormalige burgemeester van Bilzen, Johan Sauwens, is door het hof van beroep in Brussel veroordeeld voor de sluiting van een kaasfabriek in 2007.
BELGA De voormalige burgemeester van Bilzen, Johan Sauwens, is door het hof van beroep in Brussel veroordeeld voor de sluiting van een kaasfabriek in 2007.
De voormalige burgemeester van Bilzen, Johan Sauwens, is door het hof van beroep in Brussel veroordeeld voor de sluiting van een kaasfabriek in 2007. 

Hij moet de gerechtskosten betalen en een voorschot van 25.000 euro op de nog te bepalen economische verliezen. Dat schrijven Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.

Geurhinder

In 2007 liet Johan Sauwens in Bilzen de inmiddels failliete kaasfabriek Fro d'Or verzegelen wegens geurhinder. Dit leidde al tot verschillende gerechtelijke procedures. Het hof van beroep heeft Sauwens nu veroordeeld, onder meer omdat hij de eigenaars geen kans gaf om zich te verdedigen. 

Drie bedrijfsrevisoren moeten het economische verlies van die sluiting berekenen dat voordien al geschat werd op ruim 590.000 euro. Sauwens gaat het vonnis bij Cassatie aanvechten.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanaeken jokke

  Waarom de SPA kas niet Emi De Graeve die zit toch vol met smeergeld en steekpenningen.En Emi de socialisten hebben 32 jaar de minister van pensioenen geleverd DAAROM dat de pensioenen zo laag zijn.

 • Louis Roux

  Waar zijn nu die duizenden die toen petities tegen de geurhinder opstelden en alzo Sauwens onder druk gezet hebben. Schreeuwen langs de kant,maar als het serieus wordt de andere kant kiezen Dat noem ik lafaards

 • Emi De graeve

  De nav kas kan misschien bijpassen. Men gaat er vanuit dat politiekers toch een ruime financiële buffer hebben kunnen opbouwen en zich geen zorgen moeten maken voor een later (goed) pensioen

 • Gino Denil

  Nu ze de wet veranderen en gemeenten aansprakelijk worden zal het in de toekomst de belastingbetaler zijn die daar zal voor opdraaien. Kunnen ze verder ongestraft de kluns uithangen.

 • Jan Van Rompaey

  Meer van dat !!!!