Organisatrice lezing Francken dient klacht in tegen burgemeester Verviers

Door de protesten kon de lezing door Theo Francken uiteindelijk niet doorgaan. BELGA PHOTO PEIFFER FRANCOISE
BELGAONTHESPOT Door de protesten kon de lezing door Theo Francken uiteindelijk niet doorgaan. BELGA PHOTO PEIFFER FRANCOISE
De organisatrice van de lezing van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) vorige week in Verviers, die werd afgelast door een manifestatie, heeft een klacht ingediend tegen burgemeester Muriel Targnion (PS). Dat meldden de advocaten van de organisatrice, Valéria Appeltans. Zij is "tekortgeschoten in haar verplichting om de veiligheid van Theo Francken te verzekeren", klinkt het.

Volgens de advocaten van Appeltans gaat de klacht over "feiten van samenspanning van ambtenaren, bendevorming, corruptie, publieke beledigingen en belangenneming". Targnion "is tekortgeschoten in haar verplichting om de veiligheid van Theo Francken, ex-staatssecretaris van Asiel en Migratie, en personen die naar zijn boekvoorstelling kwamen, te verzekeren", luidt het. "Bovendien heeft ze hen publiekelijk beledigd en heeft ze zich aangesloten bij de onruststokers en de openbare orde verstoord." Daarnaast wijzen ze erop dat de PS-burgemeester bepaalde deelnemers van de lezing als "extremistische idioten" bestempelde in een interview.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc castermans

  Mocht Francken in Wallonië opkomen, hij behaalde meer stemmen dan de meeste PS-kopstukken.

 • vanaeken jokke

  In de Walen denken PS burgemeesters dat ze alles mogen.Er is er eentje geweest die niet kon verdragen dat de nieuwe verkozen burgemeester haar auto op de vaste voorziene plaats zetten.En de ex PS burgemeester vond het maar normaal dat zij die auto van die parkeerplaats ramde omdat ze dat niet kon verkroppen.

 • Nancy Verhoeven

  Francken wou een beetje boel maken in Wallonië maar hij is moeten afdruipen met de staart tussen de benen.

 • anna vandenberg

  Lucien Mertens, er is zoiets al vrije meningsuiting, als Francken aanzet tot haat, dan doen al degene die de slogans uitroepen, de rijken moeten betalen, dat ook. Maar vrije meningsuiting is een privilege van politiek correct. Franken aanvallen is ook aanzetten tot haat.

 • HUBERT VANHOVE

  Voor buitenlandse sprekers of vergaderingen worden straten afgezet en de politiediensten opgetrommeld

Video