Opvangcentrum voor asielzoekers in Zaventem blijft tien maanden langer open

Kruispunt aan de Keiberg in Zaventem waar een asielzoekerscentrum langer zal open blijven.
HARRY GOOSSENS Kruispunt aan de Keiberg in Zaventem waar een asielzoekerscentrum langer zal open blijven.
Het tijdelijk opvangcentrum voor 200 asielzoekers in een voormalig ING-gebouw aan de Excelsiorlaan in het bedrijvenpark Keiberg in Zaventem blijft tien maanden langer open dan gepland. Dat heeft Fedasil aan het gemeentebestuur van Zaventem laten weten. Normaliter zou het eind augustus de deuren sluiten. 

Het gebouw werd reeds in 2016 een eerste keer een jaar lang door Fedasil gebruikt als opvangcentrum voor asielzoekers. Wegens de gestegen nood aan opvang werd het eind januari 2019 opnieuw in gebruik genomen. Dat zal in de huidige planning nog tot midden 2020 het geval zijn. 

Burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) zegt dat Zaventem geen bezwaar heeft tegen het verder openhouden van het asielcentrum en wijst hierbij op het feit dat er zich dit jaar geen noemenswaardige problemen voordeden. Wel betreurt ze dat Zaventem de informatie over de verlenging pas te weten kwam door zelf te informeren naar de stand van zaken. 

Als gevolg van het toenemend aantal asielzoekers dat moet opgevangen worden, een evolutie die vooral te wijten is aan de achterstand bij de behandeling van asielaanvragen, opende Fedasil de afgelopen maanden nog andere opvangcentra in Lommel, Moeskroen, Deurne en Couvin. Momenteel zijn er nog centra gepland in plaatsen zoals Zoutleeuw en Leopoldsburg. Fedasil is ook op zoek naar vakantieparken en campings om er containers te plaatsen voor de opvang van asielzoekers.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Krikke Feyaerts

    Terugsturen vanwaar ze komen en gedaan , we hebben er hier ondertussen al meer dan genoeg. Het is welletjes

  • Marc Statham

    Tuurlijk daar is er altijd geld genoeg voor,begrotingstekort of niet..

  • Ludwig Vanden Boer

    Neem meer personeel in dienst om een beslissing te nemen en voer deze beslissingen dan ook uit. De invoer stoppen zou ook veel helpen. In feite kunnen zij hier wettelijk gezien geen asiel aanvragen. Dat moet bij het betreden van de EU. Komen die via de Noordzee of zo?Als laatste punt : zadel niet altijd dezelfden op met de overlast. Kan men niet gewoon alle gemeenten aan de beurt laten komen of enkel leegstaande kazernes gebruiken. Goed genoeg voor onze jongens....