Opvallende eregasten op nieuwsjaardrink N-VA Leuven: Carles Puigdemont en Luc Haekens

'De Ideale Wereld'-reporter Luc Haekens.
VIER 'De Ideale Wereld'-reporter Luc Haekens.
De N-VA-afdeling van Leuven pakt uit met enkele opvallende eregasten: naast de gewezen Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont, tekent ook De Ideale Wereld-reporter Luc Haekens present. 

Dat Puigdemont te gast is op de nieuwsjaarsdrink kan niet echt verbazen. De Catalaan kon de voorbije maanden op de steun van verschillende N-VA'ers rekenen. Sinds hij in ballingschap is in ons land, bouwde hij ook vriendschappen op met de Vlaams-nationalisten. Zo nodigde Parys de Catalaanse leider in november nog uit voor een etentje bij hem thuis.

Een opvallendere naam op de affiche is die van De Ideale Wereld-reporter Luc Haekens. Of hij zich aangesloten heeft bij de N-VA? "Oei, nee", reageert hij aan De Standaard. "Men heeft mij gevraagd of ik, tegen betaling, wilde spreken voor een publiek van N-VA’ers met als onderwerp: de N-VA." Omdat hij eens flink met hem mocht lachen, heeft hij toegezegd, aldus Haekens. "Maar ik ben absoluut geen lid van de N-VA en dat zal ik hen ook zeker zeggen!"
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Paling

  Uit sommige reacties kan je alleen maar besluiten dat je zelf geen voorkeur mag hebben. De anderen mogen dat wel. Dat je ergens voor bent tot daar, maar laat iedereen zijn gedacht, en wees zo sportief van hem gerust te laten. De leuze" LEEF IN VREDE" geldt ook voor een ander.

 • marc bolders

  Dat een figuur als Puigemont hier een verhaal komt opzetten tegen het socialisme tart alle verbeelding. De man is een platvloers nationalist en als we de wegen van het geld mogen geloven van een extreem rechtse fascistische strekking. Het is de schande voorbij dat dat soort parvenu's hier onder bescherming van NVA nationalisme, egoisme en platvloers fascisme mogen promoten. Wie betaald Van der Paal?

 • Luc Peeters

  Luc Haekens,... tegen betaling, dat zegt genoeg.

 • André Herbots

  jos beverke, u zegt mijn stem krijgen ze niet meer.Wel beverke u liegt want u hebt dat nooit gedaan.

 • Marleen Gevers

  Natuurlijk is Haekens geen NVAer , Urbanus ook niet .... ze staan enkel voorlopig op de affiche.... tot er een graaiplaatsje vrijkomt