Ga naar de mobiele website
^ Top

Opvallend: recordaantal voertuigen gecontroleerd tijdens flitsmarathon, maar pak minder overtredingen

Ook het politiekorps van Oudenaarde trok tijdens de flitsmarathon de baan op, met mobiele camera's.
Ronny De Coster Ook het politiekorps van Oudenaarde trok tijdens de flitsmarathon de baan op, met mobiele camera's.
De politie heeft tijdens de zevende flitsmarathon, die gisteren plaatsvond, meer dan 1,3 miljoen voertuigen gecontroleerd. En dat is een record. Toch begingen minder bestuurders - 2,5 procent of bijna 33.500 - een overtreding. Dat heeft de federale politie vandaag bekendgemaakt.

De flitsmarathon ging gisterochtend om 6 uur van start en duurde 24 uur. De controles vonden plaats zowel met mobiele als vaste flitscamera's en dit op zowel autosnelwegen, gewestwegen en lokale wegen. Er werden in totaal 78 rijbewijzen ingetrokken.

Dankzij de massale betrokkenheid van de politiezones - er namen liefst 146 lokale zones deel én de inzet van bemande en onbemande camera's - kon een tot nu toe nooit bereikt aantal voertuigen worden gecontroleerd, zegt de federale politie. In vergelijking met de vorige editie van oktober 2016 werden dus veel meer voertuigen in de gaten gehouden. Toch gingen minder bestuurders in overtreding. 

De flitsmarathon werd vooraf aangekondigd in de media. Dat doet de politie om te sensibiliseren en het onderwerp snelheid bespreekbaar te maken. "We willen de mensen overtuigen dat ze zonder de toegelaten snelheid te overschrijden even snel op hun bestemming zijn, met minder stress en op een veiligere manier. Samen met het rijden onder invloed en het niet dragen van de veiligheidsgordel, is snelheid een van de voornaamste oorzaken van slachtoffers in het verkeer", benadrukt de federale politie in een mededeling.

640 doden
In 2016 verloren 640 mensen het leven op de Belgische wegen. Naast dagelijkse preventieve en repressieve controleacties, komt er dit jaar nog een flitsmarathon en ook 'een weekend zonder alcohol achter het stuur'.

Meer over29 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • crs crs

  Mensen moeten nog niet genoeg betalen volgens die overbetaalde clowns!! Zij vinden het nodig om je ook nog eens te bestelen. Wauw wat een helden!!

 • Remi Verbeke

  Wanneer stoppen wij allen samen met ons zuur verdiend geld aan de smerige belastingen te betalen, zodat zij deze kinderspeelgoedcameratjes niet meer met ONS geld kunnen kopen ? Hoeveel brengt hun commercietje om hun medemensen te bestelen op deze manier jaarlijks op ???

 • poesel boeb

  Minder beboet.. we gaan wat anders moeten bedenken.,van 120 naar 70 misschien?

 • Peter Buyck

  Ik begrijp het niet. Iedereen leert zijn of haar kinderen dat de regels moeten worden gevolgd maar eenmaal achter het stuur moeten mama, papa, oom, oma, ... zich niets meer van de regels aantrekken omdat ze geen geduld hebben voor andermans veiligheid.

 • werner cerisier

  Wanneer een flitsmarathon zonder aankondiging? Dan pas kun je conclusies yrekken

Meld een bug