Opvallend: minder wildplassers gesnapt op Gentse Feesten (waarvan één tegen de deur van de flikken)

Sfeerbeelden op de Gentse Feesten.
Wannes Nimmegeers Sfeerbeelden op de Gentse Feesten.
Na vijf dagen blijft het ook voor politie en brandweer rustig op de Gentse Feesten. Doorgaans betrapt de politie op een feestendag (en dan vooral in de vroege ochtend) tussen de 100 en de 150 wildplassers, maar op dinsdag waren dat er slechts 15. Eentje daarvan moesten ze niet ver zoeken, die plaste tegen de deur van het commissariaat.

In totaal kregen vijftien feestvierders een GAS-boete op dinsdag. Dat is opnieuw opmerkelijk weinig. Ook de vorige dagen werden al weinig wildplassers gepakt.

“We hebben geen idee hoe dat komt”, zei politiewoordvoerder Matto Langeraert er eerder over. “Onze patrouilles was het ook opgevallen. Ze zijn zelfs gaan inspecteren op plaatsen waar doorgaans mensen worden betrapt, maar ook daar waren geen ‘plassporen’ te bemerken.” Feestenburgemeester Annelies Storms (sp.a) merkte op dat er heel veel aandacht is voor sensibilisering en er ook heel wat urinoirs zijn geplaatst. 

“Eén held koos vanmorgen om half 8 de deur van het commissariaat in de Belfortstraat uit om te plassen”, lacht Langeraert. “Hij kreeg enkel een boete voor wildplassen, niet voor smaad.” 

Het aantal betrapte wildplassers staat halfweg de feesten op 329. Aan een GAS-boete van 250 euro ’t stuk is dat goed voor 82.250 euro.

Illustratiebeeld Gentse feesten.
Wannes Nimmegeers Illustratiebeeld Gentse feesten.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Ja, daar moet men inderdaad rekening mee houden robrecht. Wildzweten.

  • Jean West

    Wildplassen is natuurlijk net zoals de kleinen de borst geven in het openbaar.

  • robrecht Peeters

    met zulke temperaturen transpireert men ook veel uit zodat de urine productie op een laag pitje uitkomt.