Exclusief voor abonnees

Optimisme màg, nu coronamaatregelen voorzichtig effect tonen, maar: “Laat het een aanmoediging zijn om vol te houden, niet om alle remmen los te gooien”

Biostatisticus Kurt Barbé (VUB) en biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt).
VUB - Joel Hoylaerts/Photo News Biostatisticus Kurt Barbé (VUB) en biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt).
De eerste indicaties dat de maatregelen tegen de tweede ­coronagolf aanslaan, zijn er. Zo geeft de projectie van bio­statisticus Kurt Barbé (VUB) aan dat de grote dreigende piek onder druk komt te staan. “Laat deze vaststelling vooral een aanmoediging zijn om het vol te houden, in plaats van een soort van toelating om alle remmen los te gooien.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • MYRTHE PASS

  Ja.ja.ja... laten we nog meer discriminerend zijn tegen de inwoners van de provincie Antwerpen, die met deze hittegolf nog steeds opgezadeld zitten met een avondklok en heel hun zomer in duigen zien vallen.

 • Jan De Maeyer

  Welke corona maatregelen? Denk je nu echt dat de mensen elkaar niet meer zien? Stop deze waanzin en stilaan al deze nep experts voor het gerecht brengen wegens het beliegen en paniekzaaien van de bevolking.

 • Wim Vanderheijden

  We moeten hiermee leren leven: ik ben voorstander van crushing the curve en het aantal besmettingen per dag zo laag mogelijk te krijgen voor herfst en winter. Nu kunnen we nog buiten, straks niet meer en dan gaat het pas echt pijn doen. Grondwettelijk of niet, ik ben voorstander van de harde lijn en wel nu.

 • Richard Derijcke

  Wie zijn deze mensen? Waarom hebben zij het nu plots voor het zeggen. Dit doet denken aan de wetenschappers van de klimaathysterie.

 • Billy Valcke

  Verstreng de maatregelen.kom niet sussen.moet 3 er komen.