Opsporingsbericht: toevallige brave bellers of leden van een inbrekersbende?

Federale politie
Politie en parket zijn op zoek naar deze mannen, die mogelijk betrokken zijn geweest bij een inbraak in Bilzen, in een woning aan de Sint-Lambertuslaan. De feiten gebeurden vorige zomer tussen 17 juli en 2 augustus 2015, op het moment dat de bewoners met vakantie waren. De speurders sluiten niet uit dat deze aanbellende mensen iets te maken hebben met de inbraak en zouden hen graag willen spreken.

Toen de bewoners van het pand in de Sint-Lambertuslaan op 2 augustus thuiskwamen van hun vakantie, stelden ze helaas vast dat er in hun huis was ingebroken. De daders hadden de woning betreden langs de eerste verdieping en hebben geld en juwelen buitgemaakt.

Een camera die deel uitmaakt van het beveiligingssysteem van de woning maakt een foto van alle bezoekers die aanbellen. Zo komt het dat er foto's beschikbaar zijn van de verdachten.

Deze twee mannen belden aan op 19 juli

De twee mannen in bovenstaande foto belden aan op 19 juli. Mogelijk hadden ze eervolle bedoelingen. Dan willen de speurders dat graag weten. Ze vragen dan ook dat deze mannen zo snel mogelijk contact opnemen met de politie.

Maar, mogelijk maken deze mannen deel uit van een inbrekersbende die tijdens de zomermaanden inbreekt in onbeheerde woningen.

Contact

Herkent u de personen en/of weet u waar ze verblijven? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de politie. Ook als u meer informatie hebt over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Verspreid op 18/05/2016 op verzoek van het parket van Limburg.

Andere bellers
De politie verspreidde aanvankelijk ook beelden van andere mannen, die aanbelden op 27 juli. Inmiddels werd duidelijk dat zij met de zaak niets te maken hebben.